Minecraft a devenit gratuit: cum îl poți juca fără să plătești

Minecraft a devenit gratuit: cum îl poți juca fără să plătești

În cazul în care ai dezvoltat o afinitate pentru Minecraft și erai în pană de opțiuni pentru a te bucura de el, versiunea originală poate fi experimentată online.

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri create vreodată. Jocul deținut de Microsoft a depășit numeroase recorduri în cei zece ani de când s-a lansat și a ajuns să fie disponibil pe o varietate semnificativă de platforme. De la PC-uri și console până la smartphone-uri, e greu să găsești un sistem pe care să nu-l poți juca. 

Cu toate acestea, cei de la Microsoft s-au decis să vină cu o ofertă de nerefuzat, pentru a celebra zece ani de la lansarea primei variante. În acest context, versiunea originală a titlului va fi disponibilă gratuit în browser.

Există câteva limitări minore în versiunea web de Minecraft, dar, în cea mai mare parte, jocul a rămas neschimbat. Singurul detaliu care s-ar putea să-i deranjeze pe unii ține de lipsa monștrilor. Nu te vei putea juca online decât în modul Creative, care nu implică vreun conflict.

Pe de altă parte însă, într-o sesiune de gaming, vei putea să-ți inviți prietenii și să vă jucați împreună. Până la zece persoane pot participa într-o sesiune online, iar procesul de colaborare este cât se poate de simplu. E suficient să trimiți un link unui prieten și, după ce l-a accesat, va fi cu tine în joc.

Partea tristă, dacă o putem numi așa, constă în lipsa posibilității de a-ți salva jocul. Indiferent ce faci și cât muncești la un proiect in-game, acela va dispărea în momentul în care ai închis browserul sau ți s-a resetat calculatorul. În teorie, nu te oprești nimeni să-ți ții sistemul pornit câteva săptămâni sau luni, dar este un detaliu care merită avut în vedere.

Minecraft s-a schimbat foarte mult de la lansare și până în prezent, dar dacă îți place mecanica jocului și stilul vizual, ar fi păcat să nu-l încerci la această adresă. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: