Schimbare în Windows 10: cum modifică Microsoft sistemul actualizărilor

Schimbare în Windows 10: cum modifică Microsoft sistemul actualizărilor

Microsoft schimbă modul în care lansează actualizări pentru Windows 10, ca să se asigure că nu mai sunt la fel de multe bug-uri ca în trecut.

Microsoft obișnuia să lanseze sistem de operare noi odată la trei-patru ani. Compania a renunțat la acea strategie și acum lansează actualizări mari și mici la Windows 10.

Până acum, actualizările de Windows se duceau la echipa de testeri Windows Insider Fast Ring pentru o evaluare inițială. Apoi după câteva serii de îmbunătățiri, actualizarea era trimisă la echipa Slow Ring, al cărei obiectiv era testarea stabilității build-ului și așa mai departe.

Pe viitor lucrurile vor sta dierit. Microsoft nu va mai da orice actualizare la fast ring apoi la slow ring. Echipa Fast Ring va testa doar actualizările majore de software, iar cea Slow Ring va fi dedicată testării actualizărilor minore. În plus, nu vor mai exista două actualizări majore ale sistemului, ci doar una singură.

Noul mod de testare ar trebui să asigure o calitate mai bună a update-urilor

Cum ar putea arăta meniul Windows în viitor

Echipa Fast Ring testează Windows 10 2003 (martie 2020) în acest moment, iar după ce testarea s-a terminat ar trebui să treacă la update-ul Windows 10 2103. Echipa Slow Ring testează Windows 10 1909, ce ar trebui lansat în septembrie 2019, iar mai departe ar trebui să treacă la Windows 10 2009.

În plus, actualizările mici nu vor fi instalate la toți utilizatorii Windows, ci vor fi disponibile pe grupuri, ceea ce Microsoft numește Controlled Feature Rollout.

Aceste schimbări sunt menite să crească calitatea actualizărilor Windows și ca acestea să fie stabile și să nu mai aibă bug-uri. Până acum, Microsoft a reușit să „strice” Windows-ul cu fiecare update, iar unii utilizatori chiar și-au pierdut fișierele după ce au instalat un update.

Totuși, asta nu oprește Microsoft să publice accidental un screenshot cu meniul de start dintr-o versiune de Windows 10 nelansată. Trăsătura principală a noului meniu este absența totală a Live Tiles, vechile dreptunghiuri pe care Microsoft le-a creat cu telefoane mobile în minte. Meniul e pentru un build intern și vom vedea dacă va fi implementat și pentru utilizatori sau nu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Extreme Tech