Următoarea actualizare la Windows 10 te scapă de distrageri

Următoarea actualizare la Windows 10 te scapă de distrageri

Windows 10 este actualizat deseori de către Microsoft, dar nu toate versiunile noi sunt la fel de utile precum update-ul ce urmează să fie lansat în curând.

La scurt timp după lansarea Windows 10, au existat zvonuri cum că respectiva versiune a sistemului de operare va fi ultima lansată vreodată de către Microsoft. Toate funcțiile noi vor fi lansate sub formă de actualizări mai mici sau mai mari pentru 10. Respectivele update-uri sunt trecute printr-un proces elaborat de testare în beta, urmând ca ulterior să se forțeze instalarea lor pe întreaga bază de date cu utilizatori.

În ceea ce privește următoarea iterație a îndrăgitului sistem de operare, aceea va avea numărul 17074 și, momentan, este disponibilă doar în beta celor înscriși în programul Windows Insider. Dacă ți-o instalezi, vei avea parte de o opțiune surprinzător de utilă intitulată Quiet Hours.

Similară cu Do Not Disturb pe macOS sau iOS, Quiet Hours îți permite să definești anumite ore între care să nu fii deranjat de notificări, apeluri sau alte forme de distrageri. Dacă vrei să definești niște excepții de la Quiet Hours, în Centrul de Control din Windows trebuie să-ți alegi persoanele care au prioritate. Spre beneficiul gamerilor, această funcție se va activa automat dacă te joci un joc DirectX pe întregul ecran, în mod Full Screen. De asemenea, în timpul unei prezentări în care ți-ai duplicat conținutul de pe ecran, aceeași opțiune va fi de asemenea activă fără vreo intervenție din partea utilizatorului.

Cei care folosesc Microsoft Edge pentru a vizualiza o serie stufoasă de documente, vor putea profita de instrumente în plus în cazul interacțiunii cu cărți digitale în format EPUB sau PDF. Modul Reading View din Edge va include imbunătățiri pe partea de monitorizare a gramaticii. În plus, evoluția lecturii va fi sincronizată între dispozitivele pe care ești autentificat cu același nume de utilizator și parolă Microsoft.

Dacă ai o problemă cu salvarea automată a parolelor când accesezi site-uri prin Microsoft Edge, vei putea dezactiva respectiva funcție pentru anumite nume de domeniu. Mai multe detalii despre Windows 10 Insider Preview 17074 se găsesc pe blogul oficial al companiei.

Citește și: