Microsoft ”te invită” să treci la Android sau iPhone, după decesul Windows Phone

Microsoft ”te invită” să treci la Android sau iPhone, după decesul Windows Phone

Se discută de câțiva ani de decesul sistemelor de operare pentru mobile al Microsoft, dar abia acum te invită compania să treci de la Windows Mobile sau Windows Phone la Android sau iPhone. 

Microsoft a făcut tot ce era omenește posibil pentru a face valuri în industria de mobile. Din păcate, nicio tentativă nu a fost încununată de succes. În 2019 însă, oficialii gigantului din Redmond și-au dat seama că orice investiție suplimentară într-o platformă cu un număr infim de utilizatori este distructivă.

Ca urmare, au anunțat data oficială de la care nu mai are rost să aștepți vreun update de la Microsoft. Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al companiei într-o postare intitulată Windows 10 Mobile Încetarea suportului – Întrebări puse frecvent.

Deși informații din respectivul document sunt în mare parte previzibile, există câteva picanterii pe care merită insistat. La întrebarea legată de ce ar trebui să facă utilizatorii de Windows 10 Mobile de acum înainte, răspunsul este o invitație de a trece la Android sau iPhone.

Momentul limită după care devine riscant să mai folosești un smartphone cu Windows 10 Mobile este 10 decembrie 2018. De la acea dată, terminalul din dotare nu se va mai bucura de niciun fel de actualizare, nici măcar de securitate.

În schimb, magazinul de aplicații va rămâne online, iar creatorii anumitor programe mai au posibilitatea să lanseze diverse actualizări. Microsoft însă, nu va mai oferi suport pentru sistemul de operare creat in-house.

În funcție de terminalul din dotare, vestea celor de la Microsoft te-ar putea ”răni” mai repde decât te-ai aștepta. Utilizatorii de Lumia 640 sau Lumia 640 XL cu versiunea de firmware Windows 10 Mobile 1703 nu vor mai beneficia de suport după 11 iunie. Mai norocoși un pic sunt cei care rulează versiunea 1709 de Windows 10 Mobile.

Microsoft recomandă celor care mai utilizează un astfel de telefon să își facă o copie de siguranță cât mai repde, deoarece instrumentul de backup din sistemul de operare nu va mai funcționa după încetarea suportului.