Microsoft penalizează utilizatorii de terminale vechi cu Android: schimbarea care te supără

Microsoft penalizează utilizatorii de terminale vechi cu Android: schimbarea care te supără

Un număr foarte mare de utilizatori de Android nu-și schimbă deseori telefoanele și ajung să ruleze versiuni vechi ale sistemului de operare creat de Google. Aceia vor fi penalizați de către Microsoft.

De mai bine de cinci ani, Microsoft oferă versiuni mobile ale popularelor aplicații din suita Office. Dacă vrei să interacționezi facil, în deplasare, cu documente Word, Excel sau PowerPoint, s-ar putea să-ți fi instalat pe telefon programele omonime din portofoliul gigantului din Redmond. Din păcate, acele utilitare nu vor mai funcționa pentru mult timp, dacă ai un smartphone sau o tabletă cu o versiune veche de Android.

Cei de la Microsoft au actualizat lista de cerințe tehnice minime pentru a utiliza aplicațiile Office pe un smartphone sau tabletă cu Android. Modificarea a fost făcută fără prea multe surle și trâmbițe. Cel mai probabil, oficialii companiei americane au știut că gestul va supăra un număr mare de persoane și, din acest motiv, nu l-au mediatizat. În orice caz, situația este destul de neplăcută, mai ales dacă depinzi de suita Office și nu ai cum să-ți schimbi gadgetul din dotare.

Motivul pentru care Microsoft te forțează să rulezi Office pe o versiune mai nouă de Android are legătură cu experiența oferită de acele aparate actualizate. Variantele vechi vin la pachet cu o serie de probleme de stabilitate, vulnerabilități și alte handicapuri. Ca nu cumva să dai vina pe calitatea aplicațiilor Word, Excel sau PowerPoint atunci când întâmpini o problemă pe un terminal vechi, creatorii aplicațiilor au decis să nu te mai lase să le rulezi.

Dacă utilizezi un telefon sau o tabletă cu Android KitKat sau Lollipop, nu vei mai putea să rulezi aplicațiile Microsoft Office începând cu 1 iulie. În cazul în care nu ai posibilitatea să-ți schimbi echipamentul până atunci, ar fi bine să-ți cauți o suită Office alternativă, de la terți.

Citește și: