Microsoft te învață să piratezi Office 2019, în caz că nu știai cum

Microsoft te învață să piratezi Office 2019, în caz că nu știai cum

În caz că nu știai, Microsoft are un motor de căutare. Îi spune Bing și e cât de cât popular în Statele Unite ale Americii. Tocmai acest motor de căutare a fost un îndrumător pentru piratarea Office 2019.

Office 2019 e noua suită de la Microsoft pentru productivitate. Include Word, Excel, PowerPoint și toate celelalte program de care ar avea nevoie o corporație. Totodată, Office e și unul dintre cele mai piratate programe pentru PC-uri.

De cealaltă parte, Bing s-a inspirat de la Google ca să le ofere utilizatorilor un rezumat al unui tutorial, în caz că asta caută. Astfel, mai mulți utilizatori au observat în decembrie că o căutare de tipul „office 2019 download” întoarce ca rezultat un ghid de piratare de pe site-ul crackfullpc.com.

Acest ghid îi învață pe utilizatori cum să descarce și să instaleze uTorrent, aplicație folosită pentru descărcarea torrentelor, apoi să obțină o imagine ISO pentru Office 2019. Ghidul e așa cum te-ai aștepta, surprinzător e că Microsoft a pus așa ceva pe prima pagină, deasupra tuturor rezultatelor.

bing office 2019 piraterie

Ce s-a întâmplat acum nu e ceva neapărat surprinzător. La începutul anului, Bing de la Microsoft a mai avut un moment penibil. O căutare de tipul „Google Chrome” a redirecționat utilizatorii către o pagină falsă de descărcare a browser-ului Chrome. Era una prin care hackerii puteau obține acces la calculatorul utilizatorilor.

Ce ne arată acest moment e că, pe de o parte, Microsoft încă nu știe să facă un motor de căutare și, pe de altă parte, algoritmii nu sunt o binecuvântare. Mai jenant e însă că e vorba de propriul produs și că, poate, te-ai aștepta să fie niște filtre mai bune anti-piraterie, dat fiind că Microsoft a fost o companie activă în ultimii ani în această luptă.

Sursa: Zona IT