Microsoft te învață să piratezi Office 2019, în caz că nu știai cum

Microsoft te învață să piratezi Office 2019, în caz că nu știai cum
08:11 29.12.2018

În caz că nu știai, Microsoft are un motor de căutare. Îi spune Bing și e cât de cât popular în Statele Unite ale Americii. Tocmai acest motor de căutare a fost un îndrumător pentru piratarea Office 2019.

Office 2019 e noua suită de la Microsoft pentru productivitate. Include Word, Excel, PowerPoint și toate celelalte program de care ar avea nevoie o corporație. Totodată, Office e și unul dintre cele mai piratate programe pentru PC-uri.

De cealaltă parte, Bing s-a inspirat de la Google ca să le ofere utilizatorilor un rezumat al unui tutorial, în caz că asta caută. Astfel, mai mulți utilizatori au observat în decembrie că o căutare de tipul „office 2019 download” întoarce ca rezultat un ghid de piratare de pe site-ul crackfullpc.com.

Acest ghid îi învață pe utilizatori cum să descarce și să instaleze uTorrent, aplicație folosită pentru descărcarea torrentelor, apoi să obțină o imagine ISO pentru Office 2019. Ghidul e așa cum te-ai aștepta, surprinzător e că Microsoft a pus așa ceva pe prima pagină, deasupra tuturor rezultatelor.

bing office 2019 piraterie

Ce s-a întâmplat acum nu e ceva neapărat surprinzător. La începutul anului, Bing de la Microsoft a mai avut un moment penibil. O căutare de tipul „Google Chrome” a redirecționat utilizatorii către o pagină falsă de descărcare a browser-ului Chrome. Era una prin care hackerii puteau obține acces la calculatorul utilizatorilor.

Ce ne arată acest moment e că, pe de o parte, Microsoft încă nu știe să facă un motor de căutare și, pe de altă parte, algoritmii nu sunt o binecuvântare. Mai jenant e însă că e vorba de propriul produs și că, poate, te-ai aștepta să fie niște filtre mai bune anti-piraterie, dat fiind că Microsoft a fost o companie activă în ultimii ani în această luptă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Zona IT