Microsoft elimină cea mai enervantă opțiune din Windows

Microsoft elimină cea mai enervantă opțiune din Windows

Microsoft elimină cea mai enervantă opțiune din Windows și vei fi scutit să mai faci asta atunci când folosești un stick USB.

Oricine știe că atunci când folosești un stick USB sau un hard disk extern să copiezi date de pe el sau invers este indicat să folosești opțiunea „safely remove hardware” înainte de a scoate stick-ul din portul USB. Faci asta ca să se elimine șansele ca datele copiate să nu se corupă.

La fel de cunoscut este și faptul că aproape nimeni nu face asta. Acestă funcție a fost de multe ori subiect de glume și de meme. Microsoft a învățat și nu te va mai obliga să faci asta data viitoare când folosești un HDD extern.

Microsoft recunoaște că nimeni nu are timp să mai facă un pas în plus și schimbă asta cu un update pentru Windows. Sistemul de operare are două metode de administrare al procesului de scriere de date către medii externe: „quick removal” sau „better performance”.

Windows nu te mai obligă să folosești „safely remove hardware”

1. Quick removal – se referă la gestionarea operațiilor de stocare într-o manieră în care ține dispozitivul gata pentru a fi extras la orice moment. Prin acestă metodă, Windows nu poate copia informații în memoria cache a calculatorului (scriere ascunsă ce este utilizată în background).

2. Better performance – cu acestă opțiune Windows poate scrie informațiile în cache, însă aici trebuie să apelați la pasul de scoatere în siguranță al dispozitivului extern. Procesul acesta protejează integritatea datelor de pe dispozitiv și așa te asigură că nu ai pierdut nimic atunci când copiezi ceva.

În actualizarea Windows 10 1809, sistemul de operare trece automat pe opțiunea „quick removal” în detrimentul „better performance”.

Dacă nu ai nicio problemă să faci acest pas în plus atunci poți să reactivezi opțiunea astfel. Click dreapta pe butonul start, File Explorer, apoi identifică litera asociată drive-ului extern (ex: USB Drive D)

Apeși iar click dreapta pe start si selectezi disk management și apoi click dreapta pe drive-ul pentru dispozitive externe și apeși „properties”. Acolo alegi „policies” și bifezi „better performance”.

Citește și:
Etichete: