Actualizările la Windows 10 nu vor mai fi la fel de stresante, printr-un update

Actualizările la Windows 10 nu vor mai fi la fel de stresante, printr-un update

Windows 10 este o sursă semnificativă de stres pentru utilizatori din cauza actualizărilor de care nu poți să scapi, dar situația va deveni un pic mai relaxată în curând.

Windows 10 se pregătește pentru următoarea actualizare de proporții semnificative. Aceasta reconfirmă faptul că Microsoft nu va mai lansa un alt sistem de operare după Windows 10. În schimb, va oferi update-uri de funcționalitate și interfață pentru el, similare cu service pack-urile pe care le-am întâlnit la Windows Xp sau Windows 7.

Odată cu actualizarea care este programată pentru a doua parte a lunii mai, Microsoft va schimba procedura prin intermediul căreia îți împine update-uri. Din acel moment, vei avea un pic mai mult control vizavi de modul în care îți sunt instalate actualizările pe sistem.

Pentru prima oară, vei avea posibilitatea să amâni instalarea lor până la 35 de zile, în incremente de șapte zile. În trecut, erai limitat doar la defini o oră exactă pentru instalarea lor sau la a le amâna pentru câteva ore, până la o zi. Prin acest update, riscul să-ți fie instalate update-urile în cel mai prost moment cu putință sunt mai mici ca niciodată.

Printr-un mecanism care analizează activitatea ta pe PC, Windows-ul va știi când îți folosești sistemul mai mult și va încerca să evite instalarea de actualizări în acele momente. În teorie, orele de lucru au fost introduse în Windows 10 odată cu Anniversary Update din 2016, dar implica definirea manuală a acelor ore din partea utilizatorilor.

Cei mai mulți le lăsau în forma implicită, de la 8:00 la 17:00 și se supărău că la 17:15 nu-și mai pot termina un proiect. Acum, orele de lucru vor fi stabilite dinamic, de către SO.

În plus, când va fi vorba de update-uri mari, precum actualizarea programată în mai, le vei vedea într-o secțiune separată din Windows Update, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos. Astfel, vei înțelege mai bine că urmează o instalare serioasă care durează 45 – 60 de minute.

microsoft windows 10 update

Citește și: