22 ian. 2015 | 05:48

Windows 10 va face streaming de jocuri de pe Xbox One, iar consola va rula aplicaţii Windows [VIDEO]

ACTUALITATE
Windows 10 va face streaming de jocuri de pe Xbox One, iar consola va rula aplicaţii Windows [VIDEO]

În urma proiectului celor de la Microsoft de crea un ecosistem unificat, va face streaming de jocuri de pe Xbox One, iar consola va rula aplicaţii Windows 10.

Pentru simplul fapt că Microsoft este şi o entitate menită pentru gameri, oficialii companiei americane au făcut un efort ieri în a ne demonstra cât de importantă este consola nex-gen a gigantului în peisajul viitorului Windows.

Ca parte a strategiei de a promova sistemul de operare Windows ca pe un serviciu, Phil Spencer de la Microsoft a explicat modul în care dispozitivele cu Windows 10, indiferent de performanţele acestora, vor fi capabile să facă streaming de jocuri. În contextul în care vedem aceeaşi funcţie în portofoliul celor de la Sony sau Valve, cu PlayStation şi Steam, ideea de streaming nu este nici pe departe revoluţionară. În acelaşi timp, demonstrează totuşi angajamentul gigantului din Redmond faţă de gameri. Funcţia ar trebui să devină publică până la sfârşitul anului, iar mai multe detalii despre modul în care funcţionează vom afla în martie în cadrul evenimentului Games Developers Conference.

O alta idee interesantă care ţine de este legată de tipul de aplicaţii ce vor putea subit să ruleze pe populara consolă. Aparent, toate aplicaţiile care vor fi create de la zero folosind noile unelte de dezvoltare publicate de Microsoft, vor rula la fel de bine pe o tabletă sau smartphone cu Windows 10, cât şi pe un desktop sau o consolă Xbox One. Acest tip de aplicaţii vor purta numele de aplicaţii universale pentru Windows. În principiu, se zvonea de mult timp că respectiva unealtă de gaming next-gen a companiei fondate de Bill Gates va rula programe obişnuite, dar nu ştia nimeni când va avea loc evenimentul.

Cei mai fericiţi de anunţurile de mai sus vor fi dezvoltatorii de aplicaţii. Aceştia din urmă, dacă îşi vor actualiza aplicaţiile, vor câştiga noi surse de venit din momentul în care îşi vor aduce în portofoliu, fără eforturi majore din partea lor, noi tipuri de utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele