Microsoft te scapă parțial de cea mai enervantă funcție din Windows 10

Microsoft te scapă parțial de cea mai enervantă funcție din Windows 10

Probabil așteptai de mult asta, dar la următorul update pe care-l va avea Windows 10, ar trebui să vezi o schimbare. Da, Microsoft a integrat mai multe funcții enervante, dar e una pe care mulți n-o suportă deloc.

Microsoft vrea, în sfârșit, să decupleze Cortana de bara Search de pe bara de stare, iar asta e o veste bună.

Dar, nu te bucura prea repede, pentru că Microsoft nu te scapă de tot de Cortana. O vei avea în continuare (asta dacă ai activat-o atunci când ți-ai instala Windows-ul), doar că n-o să mai vezi cerculețul funcției în interiorul spațiului unde cauți termeni în stânga jos (sau în altă zonă, depinde cum ți-ai personalizat bara de stare).

cortana

Microsoft nu va face decât să o mute pe Cortana puțin mai încolo, dar cel puțin n-o să mai fie activată atunci când vrei să cauți ceva minor.

Prin urmare, comenzile vocale vor fi diferențiate față de comenzile scrise. Și acum sunt tot așa, dar Microsoft vrea să-ți dea impresia că ei chiar modernizează sistemul de operare.

Chiar dacă n-o să scapi definitiv de Cortana, măcar rolul ei va fi mult diminuat în Windows 10. Probabil cei de la Microsoft au ajuns, în sfârșit, la concluzia că nu prea folosește nimeni acea funcție și nu face decât să umple degeaba spațiul Search.

O altă veste bună e că funcția de căutare prin termeni scriși va fi îmbunătățită pe parcurs. Totuși, o să fie ciudat să ai pe bara de stare două funcții diferite pentru același scop. Mai ales că vei folosi fie una dintre ele, fie niciuna dacă ești deja familiarizat cu Windows 10 și ai un calculator suficient de rapid cât să n-ai nevoie să fii trimis direct la funcția pe care o cauți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge