11 ian. 2019 | 11:30

Americanii ți-au făcut cel mai tare SUV 6×6 și e scos la vânzare

ACTUALITATE
Americanii ți-au făcut cel mai tare SUV 6x6 și e scos la vânzare

Un SUV 6×6 este visul oricărui iubitor de mașini off-road, iar americanii ți-au făcut unul pe placul tău. E imens cât un camion, dar nimic nu se compară cu experiența trăită la volanul acestui monstru pe…șase roți!

Cu toate că americanii au multe branduri de top care ar fi în stare să transforme unul dintre SUV-urile lor obișnuite în mașinii de teren 6×6, surpriza vine de la Jeep.

Exotic Custom Motorsports, o firmă de tuning din California, a transformat celebrul Jeep Wrangler într-un off-roader 6×6, iar rezultatul obținut este fantastic.

jeep wrangler 6x6 suv

Evident, mașina n-a primit modificări de fond. Acest Jeep Wrangler 6×6 ascunde sub capotă un motor Hellcat (unele dintre cele mai puternice și fiabile motoare) V8, de 6.2 litri, perfect compatibil cu masa mărită a automobilului.

La nivel de design, a rămas același Wrangler conceput de fabrică, dar a fost alungit cu aproape un metru, pentru a face loc celei de-a treia osii, pe care se așează cealaltă pereche de roți.

Inginerii au tăiat șasiul, l-au extins și apoi au întărit rezistența ca să suporte sarcina suplimentară și să asigure rigiditate celui de-al treilea diferențial. Potrivit informațiilor oferite de companie, ce-l de-al treilea diferențial a fost luat de la un Ford, deci s-a improvizat, dar te asigură că totul a fost perfect optimizat.

jeep wrangler 6x6 suv

Alte îmbunătățiri pe care le-a primit acest Jeep 6×6 includ o nouă arboradă de propulsie, axe mai grele și rezervor rezistent la șocuri.

Până când Jeep vine pe piață cu noul Gladiator Hercules, Jeep Wrangler 6×6 rămâne cea mai puternică mașină de teren a companiei, dar n-ai să vezi acest model produs în serie.

jeep wrangler 6x6 suv

Totuși, compania de tuning din California a scos deja la vânzare modelul personalizat și, dacă îți permiți să dai în jur de 300.000 de dolari pe el, ai șansa să simți forța cailor-putere împinși spre cele șase roți ale unuia dintre cele mai tari SUV-uri.

Desigur, Jeep nu e singurul exemplu. În urmă cu vreo cinci ani, Top Gear a prezentat un drive test cu un off-roader asemănător. Pe-atunci, Richard Hammond a condus un Mercedes G63 6×6 pe dunele de nisip din Abu Dhabi, deci într-un mediu cât se poate de anost pentru orice mașină. Vezi mai jos un fragment din acel episod memorabil.