Matrix 4, în lucru: cine va juca în viitorul SF și când se lansează

Matrix 4, în lucru: cine va juca în viitorul SF și când se lansează

Matrix este filmul unei generații, un fenomen cultural care a împlinit 20 de ani în 2019. După trei filme care au făcut valuri în cinematografe, Matrix 4 a fost confirmat oficial.

Matrix 4 a fost subiectul multor speculații de-a lungul anilor, dar acum avem o confirmare oficială a faptului că se va începe producția la el. Anunțul vine din partea celor de la Warner Bros. Pictures, care vor produce partea a patra din franciză împreună cu Village Roadshow Pictures.

Lana Wachowski, una dintre surorile Wachowski, va fi responsabilă de de scenariul și regia noului film. Astfel, avem siguranța că cel de-al patrulea film din serie nu se va îndepărta prea mult de universul fantastic al peliculelor Matrix.

The Matrix, Matrix Reloaded și The Matrix Revolutions au generat împreună 1,6 miliarde de dolari la box office. Costurile de producție au fost fabuloase pentru acea perioadă, dar rezultatul care a ajuns în cinematografe a fost clasificat ca fiind nemaiîntâlnit de către pasionații de SF-uri.

Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss își vor relua rolurile principale și vor interpreta personajele Neo și Trinity. Anunțul a fost făcut de președintele Toby Emmerich de la Warner la finele zilei de marți. ”Nu putem fi mai entuziasmați să intrăm din nou în The Matrix împreună cu Lana.”, a afirmat Emmerich. ”Lana este un adevărat vizionar, un creator de film original și singular, de aceea, suntem încântați că ea scrie, regizează și produce acest nou capitol al universului Matrix.”

Scenariul pentru Matrix 4 a fost scris de la Lana Wachowski împreuă cu Aleksandar Hemon și David Mitchell. Dacă totul merge bine, ar trebui să înceapă producția la începutul anului viitor. Warner Bros. se chinuie de mult să readucă Matrix în cinematografe, dar au existat probleme cu achiziția drepturilor de autor pentru fiecare parte a trilogiei originale. Pentru că au fost lămurite toate detaliile tehnice, nu putem decât să sperăm că va rezulta un SF spectaculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: