Mașini superbe care au peste 1.000 CP și care încă sunt în producție

Mașini superbe care au peste 1.000 CP și care încă sunt în producție

Puține mașini au în prezent 1.000 de cai-putere și sunt și mai puține cele care au mai mulți de-atât. Mă refer doar la mașini aflate în producție, dar sunt impresionante.

După ce Bugatti Veyron a inaugurat în 2005 „moda” supermașinilor cu 1.000 de cai-putere sau mai mulți, diverși producători s-au lăudat că vor depăși această limită și așa extremă.

Multe dintre conceptele prezentate la saloanele auto au rămas la acest stadiu și au fost uitate prin garaje. Azi, doar câteva mașini au reușit performanța de a avea peste 1.000 de cai-putere.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Lista începe, în mod intuitiv, cu Bugatti Chiron, singura mașină aflată în producție cu un motor de capacitate 8.0 l care dezvoltă aproape 1.500 de cai-putere. Eu văd relația Veyron – Chiron ca pe una tată-fiu, în care fiul și-a întrecut maestrul și a atins un nivel momentan neîntrecut de altă mașină de serie.

Apărut în 2016, Chiron se laudă că poate atinge o viteză de peste 460 km/h.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

Christian von Koenigsegg a demonstrat că și un producător auto „tânăr” poate să facă performanță și să intre în ierarhia giganților din lumea automobilismului.

În 2015, Koenigsegg Regera a apărut ca o mașină aproape inovatoare. Are un motor de 5.0 l, twin-turbo V8, pe combustie, care dezvoltă 1.100 cai-putere. Acest motor este suplimentat de unul electric și împreună dau mașinii 1.500 de „căluți”.

NextEV NIO EP9

NextEV NIO EP9

În cazul în care n-ai auzit de această mașină, trebuie să știi că este fabricată de un producător auto chinez. Da, chinezii copiază și la capitolul auto și o fac foarte bine. Acest NextEV NIO EP9 este una dintre cele mai rapide mașini ale momentului, mai rapidă chiar decât Porsche 911 GT2 RS.

NextEV NIO EP9 are 1.341 CP, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,7 secunde și prinde peste 300 km/h. Este impresionantă pentru că e o mașină complet electrică. Rareori se reușesc performanțe pe astfel de vehicule, iar NextEV are o autonomie de peste 400 de kilometri.

Zenvo TS1 GT

Zenvo TS1 GT

Zenvo TS1 GT este fabricată de producătorul danez cu același nume, Zenvo, iar TS1 GT este, de fapt, un facelift al modelului ST1.

Este echipată cu un motor de 5.8 litri și dezvoltă 1.000 de cai-putere. E la limită, dar e în clubul „musculoșilor”.
Se mândrește și cu o accelerație impresionantă – de la 0 la 100 km/h în doar trei secunde.

Lista rămâne deschisă. Dacă și tu cunoști alte modele la fel de puternice, îi poți scrie numele în comentarii, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: