Bugatti anunță o mașină într-un singur exemplar: cât costă absurditatea

Bugatti anunță o mașină într-un singur exemplar: cât costă absurditatea

Bugatti nu a lansat niciodată autoturisme ieftine, dar curajul de a anunța un bolid care va fi creat într-un singur exemplar reprezintă o premieră ciudată.

De la un anumit nivel de bogăție în sus, modul în care poți ieși în evidență implică să deții ceea ce alți nu au și nici nu pot cumpăra. Ai nevoie de lucruri unice sau aproape imposibil de dificil de achiziționat. Pentru acel moment din viața unui om în care banii nu sunt o problemă, Bugatti a anunțat La Voiture Noie, o reinterpretare a unei mașini clasice din perioada celui de al doilea război mondial.

Construită pe șasiul de Bugatti Chiron, creația din imaginile alăturate va avea un preț de etichetă de 18,9 milioane de dolari. Mai supărător decât prețul este însă perioada de așteptare de doi ani și jumătate până când vei putea să o cumperi. Faptul că s-a vândut deja este previzibil, având în vedere vremurile în care trăim.

La Voiture Noire de la Bugatti este cea mai scumpă mașină nouă. Deși s-ar putea să mai găsești mașini foarte vechi care au fost utilizate de anumite vedete cu prețuri astronomice, doar oficialii Bugatii au avut ”demența” de a cere 18,9 milioane de dolari pe o mașină proaspăt scoasă de pe linia de producție.

Bolidul este un omagiu adus modelului Bugatti Type 57SC Atlantic. Mașina de la mijlocul secolului trecut a fost proiectată de către Jean Bugatti, cel mai mare fiu al fondatorului Ettore Bugatti. 57SC Atlantic s-a comercializat în mai multe variante, dar una singură a fost creată cu un finisaj negru. Din păcate, respectivul exemplar a dispărut pe parcursul celui de-al doilea război mondial și nu l-a mai găsit nimeni. La Voiture Noire care se traduce ca ”mașina neagră” face referire la exemplarul cu pricina.

Deși vor mai trece câțiva ani până când va fi produsă, oficiaii Bugatti au afirmat cu entuziasm că, după ce a fost finalizat designul, a fost cumpărată de către prima persoană căreia i-a fost oferită.

bugatti-la-voiture-noire

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: