Mașina secretă de la Renault, în România: ar putea fi viitorul model Dacia

Mașina secretă de la Renault, în România: ar putea fi viitorul model Dacia
Sursa foto: Imagine inițială FerD / Twitter; Colaj: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Renault a pregătit o mașină pentru cei care doresc oarecum un SUV, oarecum o mașină de oraș. E în teste în România, iar Dacia ar putea avea un așa model în viitor.

În august, la salonul auto din Moscova, Renault a prezentat modelul Arkana. E vorba de un coupe crossover care folosește mai multe elemente de la Dacia Duster. În fapt, e un SUV mai mic, numai bun de oraș. În ceea ce privește designul, e mai rafinat decât cel de la Dacia Duster, dar nu e exclus ca un așa model să aibă și Dacia în gama sa, în viitor.

Imaginile de mai jos au fost surprinse în România și au fost publicate pe Twitter. După cum poți remarca, sunt numere de probă, iar mașina e acoperită într-un oarecare camuflaj.

Când a fost prezentat noul model Renault, Laurens Van den Acker, șeful departamentului de design al Renault, a declarat că ce vrea compania cu acest model e să aducă un echilibru între un sedan și un SUV. Altfel spus, e o mașină de oraș pe care o poți băga lejer și pe drumuri neasfaltate.

Planul Renault cu Arkana e să-l producă în Rusia, în 2019, și să-l vândă sub diverse nume în mai multe țări. În România, evident, ar fi sub marca Dacia și, eventual, cu altă denumire. Merită reținut că modelul care va fi fabricat în Asia nu va fi bazat pe Duster. Renault schimbă platforma și folosește CMF-B de la Clio.

Deși Arkana e văzut drept un element central în strategia Renault de-a crește (cu o țintă de cinci milioane de unități vândute, care ar fi atinsă în 2022), sunt câteva elemente care ar putea să nu ajute prea mult compania. În primul rând, Arkana e așteptată cu un preț mai mare decât Duster, iar asta s-ar putea aplica și dacă e vândută sub marca Dacia.

Apoi, în Europa, ar putea afecta o parte din vânzările altor modele, fie Renault, fie Dacia. Totodată, pentru că detaliile consistente lipsesc cu desăvârșire în acest moment, ar putea fi făcute câteva compromisuri ca o Dacia „Arkana” să fie mai ieftină, poate chiar sub Duster.

Imaginile din acest articol nu sunt primele cu noul model. Sunt, totuși, primele care îți arată cel mai bine mașina. Și, da, te ajută să speri la o Dacia mai modernă.

Dacia prototip test Arkana (1)

Dacia prototip test Arkana (1)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI