Noul instrument Google prin care vei sta mai liniștit în legătură cu parolele tale

Noul instrument Google prin care vei sta mai liniștit în legătură cu parolele tale

O cantitate uriașă de conturi și parole sunt sparte în fiecare zi, iar dacă nu ai puțină grijă, ai putea fi și tu una dintre victime.

Deși acest lucru este extrem de important, mulți dintre noi nu ne dăm prea mult silința când vine vorba de ales parole. Vrem ceva pe care să le ținem minte, așa că acele combinații de cifre, litere mici, litere mari și simboluri nu sunt tocmai cel mai ușor de reținut. Totuși, ar trebui să te gândești de două ori la asta dacă iei în considerare efectele pe care parolele proaste le-ar putea atrage după sine. E ciudat că în 2019 oamenii încă mai folosesc parole precum 123456 sau qwerty.

În acest sens, Google vine cu un nou instrument care să te ajute să-ți păstrezi conturile mai sigure. Îți spune dacă anumite parole au fost compromise și îți dă recomandări personalizate, atunci când consideră că ai nevoie de ele.

Este, de fapt, o extensie Chrome care îți monitorizează parolele și te ajută să îți păstrezi conturile sigure.

Ce face managerul de parole de la Google

Instrumentul se numește Passsword Checkup și este integrat în contul tău de Google. Te anunță în legătură cu parolele tale în mai multe situații.

În primul rând, cea mai utilă funcție a acestuia se referă la eventualele breșe de securitate. În cazul în care anumite parole ajung să fie compromise, instrumentul te anunță.

De asemenea, vei știi dacă parolele tale sunt folosite pe alte site-uri. Astfel, dacă cineva capătă aces la o parolă de-a ta pe care o refolosești pe mai multe site-uri, o poate folosi să se conecteze și pe alte conturi de-ale tale.

În plus, primești și recomandări de la acesta. În cazul în care își dă seama că anumite parole nu sunt tocmai sigure și ar trebui îmbunătățite, Password Checkup îți recomandă să alegi una mai puternică.

Citește și:
Sursa: Google
Etichete: