iPhone 11 și celelalte modele au o problemă gravă de securitate cu iOS 13

iPhone 11 și celelalte modele au o problemă gravă de securitate cu iOS 13

Înainte ca Apple să prezinte iPhone 11 și să anunțe oficial lansarea iOS 13, s-a aflat că lucrează deja la o actualizare pentru sistemul de operare. Acum e posibil să aflăm și de ce.

iOS 13, care va fi disponibil din 19 septembrie pentru mai multe modele de iPhone, e sistemul de operare preinstalat pe iPhone 11. Totodată, e versiunea care are o problemă gravă de securitate.

Pe scurt, ai putea trece de sistemul de blocare, fără să știi codul, și să ai acces la toate informațiile din aplicația pentru contacte. Descoperirea a fost făcută de Jose Rodriguez, un inginer în securitate cibernetică. El a prezentat într-un clip pe YouTube cum poate trece fără probleme de ecranul de blocare de pe orice iPhone cu iOS 13. Până pe 19 septembrie, sistemul de operare e în stadiu beta.

Rodriguez a raportat problema către Apple pe 17 iulie. E foarte posibil ca eroarea să fi fost deja reparată, deoarece Apple va lansa iOS 13 într-o versiune finală. Aceeași care va fi pe iPhone 11. Va fi, totodată, versiunea cu ultimele modificări, completă.

Din păcate, la acest moment, acest exploit a funcția și pe versiunea Gold Master (GM), care-i teoretic ultima înainte de lansare.

Nu doar atât, dar Rodriguez a mai descoperit o eroare similară în iOS 12.1, în urmă cu un an. „Tehnica” prin care el a trecut de lockscreen presupune să inițiezi un apel prin FaceTime, apoi să accesezi funcția de voiceover din Siri. Și ai acces la contacte. Și de-acolo poți extrage ce informație vrei.

Apple deja lucrează la o actualizare pentru iPhone 11 și, eventual, alte telefoane

Apple vrea să lanseze iOS 13.1 pentru iPhone 11 și alte telefoane pe 30 septembrie. Rodriguez a spus că în această versiune nu mai funcționează exploit-ul său. Până atunci, e posibil ca problema să persiste.

Totodată, compania lucrează la o actualizare ceva mai complexă. Aceasta va oferi, totodată, o funcționalitate nouă pe iPhone 11 și poate modelele de anul trecut. E vorba de înlocuirea fundalului, în timp real, în video sau poze. Deocamdată, Apple are în portofoliul său o companie care face așa ceva pe video.

Citește și:
Sursa: The Verge