Mâna dreaptă a lui Steve Jobs avertizează: de ce să renunți la Facebook

Steve Wozniak, cofondator al Apple alături de Steve Jobs, a vorbit acum despre Facebook. El a venit și cu o soluție, dar s-ar putea să nu-ți convină.

Steve Wozniak are multe opinii de împărtășit. Uneori sunt despre Samsung, alteori despre Apple și ce face fosta sa companie. Acum au fost opinii despre Facebook, confidențialitate și cum ai putea avea mai multă intimitate pe internet. Teoria lui Steve Wozniak, larg răspândită online, e că rețeaua socială îi ascultă telefonul.

„Sunt multe tipuri diferite de oameni și unele dintre beneficiile aduse de Facebook merită mai puțin decât pierderea intimității [online]. Dar pentru cei care mine recomandarea mea este – și mulți ar trebui să țină cont de asta – să îți dai seama cum să renunți la Facebook”, a explicat acesta pentru publicația TMZ.

Companiile din tehnologie, cele mari, îți invadează viața privată, consideră Wozniak, dar o soluție încă nu există. „[…] îți pot măsura ritmul cardiac cu lasare, îți pot asculta dispozitivele. Cine știe dacă telefonul meu e ascultat acum. Alexa [asistentul personal dezvoltat de Amazon] a fost în centrul atenției din cauza asta”, a adăugat cofondatorul Apple.

Cum vede Steve Wozniak viitorul: Facebook pe bani

Wozniak vede doar o singură abordare: plătești ca să ai intimitate. Din moment ce companii ca Google și Facebook vând reclamă, și au nevoie de profilul tău, abonamentele sunt cele care ar asigura un grad de intimitate.

„Oamenii cred că au un grad de intimitate pe care nu-l au. De ce nu ne lasă să alegem? Lasă-mă să plătesc o anumită sumă și te asiguri că-mi ții datele în siguranță și private, în timp ce toți ceilalți le lasă în seama advertiserilor”, a completat acesta.

Nu e primul atac al lui Wozniak la adresa Facebook. Prima dată a devenit mai serios după scandalul Cambridge Analytica, momentul care a definit 2018 pentru Facebook. Deocamdată, compania n-a vorbit niciodată pe larg despre o versiune „pe bani” a rețelei sociale.