17 mart. 2016 | 17:20

Cofondatorul Apple crede că firma sa s-a schimbat odată cu moartea lui Jobs

ACTUALITATE
Cofondatorul Apple crede că firma sa s-a schimbat odată cu moartea lui Jobs

Deși părerea sa despre Apple Watch este deja cunoscută, Steve Wozniak pare, în continuare, să ducă dorul companiei de pe vremea când era condusă de prietenul său, Steve Jobs.

Chiar dacă nu mai lucrează la Apple de multă vreme, Steve Wozniak încă obișnuiește să comenteze în legătură cu produsele lansate de gigantul din Cupertino. Întrebat ce crede despre despre Tim Cook, Wozniak are o părere ambivalentă, mai ales în legătură cu Apple Watch.

Ușor dezamăgit de prestația noilor ceasuri Apple, în special pentru clasarea acestora în domeniul ceasurilor de lux, Steve Wozniak consideră că această atitudine nu doar contrariază inginerul din el, dar spune ceva și despre noua turnură pe care a luat-o Apple după moartea lui Steve Jobs.

Într-o sesiune de întrebări pe Reddit, Wozniak a reiterat poziția sa de anul trecut că nu înțelege de ce există o diferență atât de mare de preț între ceasurile Apple care vine cu un set de curele diferite, când interiorul aparatului este același. Acesta a mai adăugat  că: ”Ei bine, aceasta nu este compania Apple care a fost la început, compania care chiar a schimbat lumea.”

Deși Wozniak are dubii serioase în privința lansării lui Apple Watch ca un simbol luxului și al epatării gratuite, cofondatorul companiei din Cupertino este încrezător în Tim Cook, pentru că, ”de fiecare dată când avem parte de un nou update pentru iOS, mă cuprinde bucuria pentru că într-adevăr reușim să ajutăm oamenii care folosesc sitemul de operare. Îmi place software-ul, îmi plac piesele din interior, nu m-a deranjat nimic din toate aceastea până acum. Așadar, îl susțin foarte mult pe Tim Cook și noua conducere Apple.”

E puțin probabil să-l vedem pe Wozniak să-l atace pe Cook pe față pentru ”elitizarea” companiei, dar cu siguranță acesta încă duce dorul vremurilor în care Jobs încerca din răsputeri să facă din Apple o companie relevantă în Statele Unite în perioada când IBM era singurul sinonim pentru ”tehnologie” în lumea occidentală.