MacOS Catalina, disponibil pentru download: cum îți actualizezi Mac-ul la noul SO

MacOS Catalina, disponibil pentru download: cum îți actualizezi Mac-ul la noul SO

macOS Catalina este disponibil pentru descărcare. Cel mai nou sistem de operare creat de Apple pentru sistemele sale a întârziat un pic, dar acum îl poți instala în variantă finală.

macOS Catalina ar fi trebuit să se lanseze în luna septembrie a acestui an. Dacă faci o căutare simplă pe Google pe marginea acestui subiect, luna septembrie apare în continuare ca fiind momentul lansării, chiar și după ce a devenit disponibil oficial în urmă cu mai puțin de 24 de ore.

Din motive necunoscute, compania americană s-a eschivat în a oferi o dată exactă pentru lansarea noului sistem de operare, iar în cadrul celui mai recent eveniment s-au rezumat la a spune ”mai târziu, în această toamnă”. Detaliile de fond contează însă mai puțin, important este că ți-l poți instala ca să îmbunătățești, în primul rând, interacțiunea cu dispozitivele care rulează iOS 13. Va fi interesant să vedem dacă, la fel ca în cazul gadgeturilor cu iOS 13 și iPadOS 13, vom avea parte de o serie de actualizări mai mici care să remedieze o parte din problemele care au rămas nerezolvate.

Pentru curajoși, macOS Catalina a fost disponibil în beta deja de câteva luni și nu s-au plâns prea mulți de probleme de stabilitate. Ca să-l instalezi în variantă finală, ai două posibilități. Îl poți căuta în AppStore sau îl poți descărca folosind acest link. În ambele situații, după ce apeși pe Get, ți se va deschide instrumentul Software Update din System Preferences pentru inițierea actualizării efective.

Download-ul efectiv al noului sistem de operare este de aproximativ 8,09GB, dar pe parcursul procesului de instalare îți trebuie 20GB liberi, deși cea mai mare parte din ei vor fi eliberați după aceea. La fel ca de fiecare dată, când vine vorba de o actualizare importantă a sistemului de operare, nu strică să-ți faci un backup la datele importante, pentur că nu știi niciodată dacă ceva merge prost.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: