Cum testezi Microsoft Edge pe macOS, alternativa la Safari și Chrome

Cum testezi Microsoft Edge pe macOS, alternativa la Safari și Chrome

În urmă cu aproape două decenii, Microsoft a lansat Office pe Mac, iar Bill Gates a făcut anunțul în cadrul unei conferințe susținute la momentul respectiv de Steve Jobs. În 2019, Microsoft a lansat Microsft Edge pentru sistemele Apple.

După ce a renunțat să mai încerce să creeze un browser de la zero, Microsoft a făcut, în urmă cu aproximativ șase luni, un anunț uimitor. La momentul respectiv, a declarat că va crea o versiune a browserului proprietar bazată pe proiectul Open Source Chromium. Practic, Edge va avea în spate același nucleu pe care îl foloește Google în al său Chrome. Cu această ocazie, browserul va deveni mai sigur, mai fiabil și, nu în ultimul rând, cross-platform.

De acum aproape 15 ani, nu a existat o versiune de Internet Explorer pentru Mac. În 2019, Microsoft a revenit asupra deciziei și a decis să ofere o versiune beta a noului său browser Edge pentru sistemele ieșite din Cupertino. Este important de reținut că aceasta este o variantă de test și poți întâmpina diverse probleme. În același timp, dacă ai o curiozitate vizavi de abilitatea gigantului din Redmond de a crea un browser bazat pe Chromium, ar fi păcat să nu-l încerci.

Microsoft Edge bazat pe Chromium pentru macOS poate fi descărcat de la această adresă. Inițiază descărcarea printr-un click pe butonul albastru, confirmă cu ”Accept and download” și așteaptă câteva secunde. Fișierul de aproximativ 130MB va avea extensia pkg. Rulează fișierul descărcat și, după aproximativ 30 de secunde, Edge ar trebui să fie instalat.

La prima pornire, toate semnele tale de carte din Safari sau Chrome vor fi copiate fără niciun fel de intervenție din partea ta. Te poți autentifica folosind contul tău Microsoft pentru sincronizarea anumitor informații, dar nu este obligatoriu. În final, vei avea o interfață care îți va aduce foarte tare aminte de Chrome, dar secțiunea de setări include parametri pe care îi vei ști din Internet Explorer sau varianta clasică de Microsoft Edge.

Citește și: