Cum actualizezi aplicațiile pe orice iPhone cu iOS 13

Cum actualizezi aplicațiile pe orice iPhone cu iOS 13

iOS 13 vine cu o serie de schimbări importante pentru utilizatorii obișnuiți. Unele dintre ele te forțează însă să înveți lucruri noi. De exemplu, aplicațiile nu se mai actualizează ca înainte.

Înainte de iOS 13, ca să-ți actualizezi aplicațiile pe iPhone, iPad sau iPod Touch, aveai o secțiune dedicată în AppStore. Făceai un tap în colțul din dreapta jos, optai pentru actualizarea tuturor aplicațiilor sau doar a câtorva și asta era tot. Dacă vroiai, puteai opta pentru actualizarea automată a programelor de pe mobil din Configurări, la secțiunea iTunes și AppStore, prin bifarea opțiunii Actualizări automate.

După ce ți-ai instalat noua versiune de firmware, lucrurile s-au schimbat un pic în iOS. Secțiunea de Updates din AppStore a fost înlocuită cu Apple Arcade, serviciul de gaming la care gigantul din Cupertino speră să te abonezi. Dacă nu te încântă ideea, nu poți oricum să dezactivezi acel buton.

Apple a schimbat sistemul cu iOS 13

Pentru a-ți actualiza manual aplicațiile pe un iPhone cu iOS 13, ai două posibilități. Ții apăsat câteva momente pe icoana de la AppStore și optezi pentru Actualizări. Dacă nu-ți iese, intră în AppStore ca de obicei, fă un tap pe Astăzi în stânga jos și un al doilea tap în dreapta sus pe icoana cu numele tău. Imediat, vei întâmpina un ecran precum cel de mai jos.

Jumătatea superioară este aceiași ca înainte de iOS 13. În partea inferioară, ai însă aplicațiile care au fost actualizate recent sau care au nevoie de un update. Poți să faci un swipe în jos pe ecran pentru a actualiza acea secțiunea. La final, apasă în stânga sus pe Actualizați tot sau, dacă vrei, apasă pe butonul Actualizați doar din dreptul aplicațiilor pe care le dorești. În funcție de viteza conexiunii tale la internet, procesul ar trebui să fie mai lent sau mai sprinten.

Ca referință, procesul este identic și pe iPad, în cazul în care folosești un dispozitiv cu iPadOS 13, îți actualizezi programele de pe tabletă la fel ca mai sus.

cum actualizezi aplicatiile

 

Citește și: