Lucruri bizare din lume despre care nicio școală nu te învață

Lucruri bizare din lume despre care nicio școală nu te învață

Dacă crezi că ai auzit tot ce se putea auzi despre lume și nimic nu te mai poate surprinde, ei bine s-ar putea totuși să mai existe niște lucruri interesante. Iată o listă cu toate lucrurile fascinante pe care nu le știai.

De ce banalele au formă curbată

Bananele trec printr-un proces cunoscut sub numele de ,,geotropism negativ”. În loc să continue să crească cu partea superioară îndreptată spre sol, fructele se dezvoltă urmând lumina solară. Din acest motiv, bananele au forma curbată pe care o cunoaştem cu toţii.

Cum recunoști un diamant fals fără să fii un expert

Există un truc foarte simplu care te ajută să faci diferența dintre un diamant fals și unul adevărat fără prea mult efort. Tot ceea ce trebuie să faci este să respiri pe el. Astfel, dacă în urma acțiunii tale, diamantul devine cețos înseamnă că e fals, în schimb dacă rămâne clar trebuie să știi că e vorba cu siguranță despre un diamant autentic.

Ce nume are logo-ul Twitter

Probabil nici nu știai că pasărea aceea albastră din logo-ul Twitter are un nume, însă acest lucu este cât se poate de adevărat. Pasărea se numește Larry și a fost numită de către autorii rețelei sociale după jucătorul de baschet Larry Bird.

Cele mai dureroase tăieturi sunt cele provocate de hârtie

O tăietură în hârtie nu pare foarte periculoasă. Totuși, aceasta e chiar mai dureroasă decât una normală. Motivul ar fi pentru că aceste răni nu sângerează mereu. Astfel, terminațiile nervoase stau deschise în aer liber, ceea ce le irită.

În lume există o specie de albine gigant

Această specie de albine bizară de dimensiuni incredibile trăiește în pădurile munților din Nepal. Ca să îți faci o idee despre mărimea acestora, gândește-te la o insectă de trei centimetri. Iar un alt lucru surprinzător despre albinele gigant ar fi faptul că mierea produsă de ele are efecte halucinogene.

Citește și:
Etichete: