LG are gadgeturile de care ai nevoie în casa ta inteligentă și tehnologizată

Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
13:37 11.01.2019

CES 2019 e o ocazie excelentă pentru companii să lanseze cele mai futuriste proiecte, fie că e vorba de inteligență artificială, fie că e reinterpretare a unor electronice populare. În cazul LG, e vorba de un televizor care se rulează (singur), dar și o mașină de spălat spectaculoasă.

La CES 2019, LG a mers mai departe cu seria ThinQ. E vorba de platforma bazată pe inteligență artificială care a ajuns în telefoanele, televizoarele, dar și electrocasnicele sale. Și cum inteligența artificială înseamnă și o interacțiune mai eficientă cu dispozitivele tale, LG a integrat și Amazon Alexa, ca să ai încă un asistent la care poți apela. Deși, în România, Google Assistant încă e un pic mai eficient.

Seria ThinQ se bazează însă și pe hardware, iar în acest caz LG a introdus și procesorul α9, de generație nouă. Îmbunătățește, pe televizoare, calitatea imaginii și sunetului, iar algoritmul bazat pe tehnologie deep learning este capabil să eficient calitatea sursei de conținut și determină care-i cea mai bună metodă de îmbunătățire pentru un rezultat video optim. Pe scurt, conținutul pe care îl vezi e mai bun.

LG Signature TV R, acel televizor despre care ai auzit atâtea

LG Signature TV R e numele sub care vei face cunoștință cu cel mai avansat tip de TV. Are rezoluție 4K, folosește tehnologia OLED, dar acestea pălesc în comparație cu cea mai importantă funcționalitate: se rulează. Astfel, e acolo când ai nevoie și dispare în compartimentul lui dedicat când vrei spațiu.

LG susține că va fi la vânzare în această primăvară și e dotat cu un difuzor Dolby Atmos de 100 wați, ca să ai și sunet bun, nu doar imagine. Signature TV R se ridică în cam 10 secunde și există chiar și o opțiune prin care rămâne ridicat doar un fragment – e denumită „Line Mode” – și ai acces la controale pentru muzică și opțiunea să controlezi alte gadgeturi inteligente din casă.

Beneficiază de suport AI, iar LG promite că imaginea va fi la fel de bună ca pe orice alt televizor al său 4K OLED.

Un alt produs emblematic de la CES 2019 a fost LG OLED Z9 8K. Da, după cum îi spune numele, e de generație viitoare, pentru conținutul viitorului. Are o diagonală de 88 inci, rezoluție 8K și, mulțumită noului procesor de imagine, oferă cea mai realistă calitate a imaginii 8K, iar asta înseamnă claritate, detalii și cu culori vii. Da, oferă și suport de upscaling la 8K pentru conținutul de rezoluție mai joasă.

Un TV 8K, așa cum am descoperit acest model LG la CES 2019, e impresionant prin rezoluție, ceea ce dă un plus major de detalii. Sigur, încă nu e conținutul de televiziune clasică pregătit, dar deja sunt lansate camere video 8K și vor fi evenimente majore transmise chiar și la această rezoluție. Cum ziceam, e pregătire pentru viitor. Iar acesta nu a fost singurul produs 8K prezentat la CES 2019. Există și LG LCD 8K de 75 de inci beneficiază de procesorul α9 a doua generație și va avea, la lansare, un preț mai mic decât precedentul model.

Compania a mai anunțat că televizoarele LCD premium, adică seriile SM9X și SM8X, devin LG NanoCell. Aceasta e denumirea unei tehnologii folosită pentru îmbunătățirea calității imaginii. Cu NanoAccuracy e asigurată o acuratețe mai mare a culorilor, cu unghiuri largi de vizionare, iar marginea foarte îngustă și subțire e cunoscută sub denumirea NanoBezel. Televizoarele NanoCell oferă și îmbunătățiri de imagine și sunet cu ajutorul AI și al unui algoritm de deep learning, pe lângă experiența optimizată oferită de ThinQ.

Cum în 2018, trend care va continua și în 2019, s-a vorbit mai mult ca oricând despre AI și cum vor fi gadgeturile mai inteligente, trebuie să știi că „inteligența” lor vine din învățare. Astfel, cu cât sunt folosite pentru cât mai multe comenzi, cu atât pot furniza, în timp, rezultate mai bune. Practic, gadgetul se adaptează la tine, nu doar tu la el.

Duoul de care ai putea avea nevoie pentru hainele tale

LG a anunțat o nouă componentă în linia de electrocasnice. Mai precis, două componente, dar funcționează ca una. Noul sistem TwinWash e format din o mașină de spălat și un uscător. Iar în partea de jos e compartimentul SideKick. Acesta e ideal pentru încărcăturile mai mici sau pentru hainele mai delicate care necesită o spălare mai blândă.

O funcționalitate importantă la uscător e că dispune de-o pompă de căldură Dual Inverter, care permite încărcarea simultană a două cicluri de spălare. Asta în timp ce uscarea are loc la temperatură joasă, în mod delicat, pentru un alt ciclu de rufe. Dar vorbim aici de gadgeturi inteligente în casă, astfel că nici TwinWash nu face excepție. Beneficiază de conectivitate prin Wi-Fi și de tehnologia SmartThinQ. Astfel, monitorizarea de la distanță n-a fost nicicând mai ușoară.

Prin SmartThinQ, sistemul e compatibil cu Google Assistant şi Amazon Alexa. Prin acești asistenți digitali poți să pornești sau oprești dispozitivele sau să iniţiezi sau să întrerupi un ciclu de spălare prin comenzi vocale. Totodată, poți afla și statusul intervalului de spălare tot printr-o interogare vocală. În fine, trebuie să reții că funcţia Smart Pairing de la LG pentru TwinWash te scapă de-o grijă importantă. Uscătorul „știe” deja cum trebuie uscate hainele, astfel că nu mai e nevoie de selectare manuală a unei etape anume.

Berea pe care o faci la automatul din casa ta

Una dintre surprizele plăcute făcute de LG la CES 2019 a fost introducerea unui aparat care-ți face bere. Se numește, destul de intuitiv, HomeBrew. Alegi sortimentul, introduci capsula și-i dai drumul. Ocupă spațiu cam cât un espressor clasic și, fără prea mare efort, poți spune că-ți faci și tu bere acasă. Dar LG HomeBrew e o parte mică din ceea ce înseamnă bucătăria inteligentă.

Da, bucătăria devine mai bine dotată.

Lista celor mai noi tehnologii LG nu putea fi completă fără XBoom AI ThinQ WK9. E primul smart display al companiei și dispune de Google Assistant. Astfel, poți interacționa cu el prin comenzi vocale și pe ecranul de 8 inci poți vedea diverse tipuri de conținut. Scenariul în care LG consideră că ar fi potrivit un așa gadget e la bucătărie, cu rețete pe care să ți le afișeze. Desigur, îl poți folosi cam în oricare situație, în funcție de nevoie.

Știu, telefonul care se rulează singur e primul care îți captează atenția și pe bună dreptate. E însă cu adevărat interesant ce se întâmplă și în bucătărie. Electrocasnicele devine mai stilate, mai inteligente și, per total, mai eficiente. În 2019, mai mult ca oricând, tehnologia e o unealtă și asta pentru numeroase aspecte ale vieții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: