Lenovo a înregistrat cele mai mari venituri din ultimii 4 ani și profit record

Lenovo a înregistrat cele mai mari venituri din ultimii 4 ani și profit record

Lenovo Group a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al anului fiscal, încheiat la 31 decembrie 2018, iar rezultatele sunt îmbucurătoare pentru chinezi.

Grupul Lenovo a înregistrat cele mai mari venituri din ultimii patru ani, de 14 miliarde de dolari, în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului anterior (12,8% exceptând impactul cursului valutar).

Lenovo a anunțat profit înainte de impozitare record, de 350 milioane de dolari, în creștere cu 133% față de anul anterior, în condițiile în care toate diviziile companiei au continuat să-și îmbunătățească profitabilitatea.

Grupul Lenovo a înregistrat un profit net de 233 milioane de dolari în al treilea trimestru fiscal, o îmbunătățire semnificativă comparativ cu pierderea de 289 milioane de dolari raportată pentru aceeași perioadă a anului anterior.

Toate diviziile companiei au înregistrat rezultate pozitive:

Intelligent Devices (IDG), din care fac parte diviziile Personal Computers and Smart Devices (PCSD) și Mobile Business Group (MBG), a raportat valori record pentru venituri și profitabilitate. Veniturile au crescut cu 6,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 12,4 miliarde dolari.

Divizia Personal Computers and Smart Devices (PCSD) a realizat venituri de 10,7 miliarde de dolari, în creștere cu 11,6% față de aceeași perioadă a anului anterior. Lenovo și-a menținut poziția de lider al pieței mondial, cu o cotă de piață record de 24,6%.

Divizia Mobile Business Group (MBG) a devenit profitabilă la nivel mondial pentru prima dată de la achiziția Motorola, în octombrie 2014. Această performanță notabilă a fost determinată de implementarea atentă a strategiei Lenovo de a reduce cheltuielile, de a optimiza portofoliul de produse și a se concentra pe piețele de bază. Dacă ar fi să facem un calcul, scăzând veniturile PCSD din veniturile IDG ne rămâne 1,7 miliarde care ar vi aduse de telefoanele Motorola + Lenovo.

Divizia Data Center Group (DCG) a înregistrat al cincilea trimestru consecutiv de creștere a profitabilității, pe fondul majorării veniturilor cu 31% în termeni anuali, la 1,6 miliarde de dolari.

Citește și:
Etichete: