Cum să lucrezi fără griji că ești spionat cu noile laptopuri Lenovo ThinkPad

Cum să lucrezi fără griji că ești spionat cu noile laptopuri Lenovo ThinkPad
Sursa foto: Florin Cașotă / PLAYTECH

Lenovo a venit la Barcelona cu mai multe produse, inclusiv laptopuri, PC-uri și telefoane Motorola și Lenovo. Seria ThinkPad a suferit modificări și vine cu una dintre cele mai tari funcții prezente pe un laptop.

Compania a lansat noi PC-uri pentru seria ThinkPad, IdeaPad și IdeaCenter. Lenovo a lansat mai multe modele ThinkPad cu care-și completează portofoliu. Și la Mobile World Congress a adus nu mai puțin de cinci modele de ThinkPad: T490s, T490, T590, X390 și X390 Yoga.

Astfel, noile ThinkPad din seria T sunt mai moderne, au un design nou și arată mai bine decât versiunile vechi. Noile laptopuri sunt mai subțiri, mai ușoare, iar carcasele sunt mai mici. ThinkPad T490 este mai compact și mai subțire decât predecesorul, iar T590 de 15,6 inci este mai ușor decât T580.

Noul Lenovo ThinkPad X390. Florin Cașotă / PLAYTECH

Dacă modelele vechi nu aveau cele mai bune ecrane, versiunile noi vor putea veni cu display-uri, Full HD, QHD, fie 4K-UHD, cu o luminozitate maximă de 500 de niți.

Conectivitatea este în continuare bună, dar s-au făcut și compromisuri și pe unele modele cititorul de carduri SD a fost înlocuit cu un cititor de card microSD, iar portul de Ethernet a dispărut (nu că ar fi fost cine știe ce cerere pentru el). Un lucru foarte cool pe noile laptopuri ThinkPad este suita de funcționalități ThinkShield care aduce ThinkPad PrivacyGuard cu PrivacyAlert și securitate fizică pentru webcam, ThinkShutter.

PrivacyGuard înseamnă că cineva nu mai poate vedea ce faci calculatori dacă încearcă să tragă cu ochiul din lateral. Apeși pe un buton, luminozitatea ecranului scade, iar cel aflat în lateral nu va mai vedea ce faci pe laptop. Foarte tare și foarte util în momentele când trebuie să lucrezi prin aeroport sau cafenele.

T490s, X390 și X390 Yoga prevăzute cu tehnologia de ultimă generație Intel Wi-Fi 6 Gig+ pentru o conexiune mai rapidă și mai bună în locuri aglomerate.

ThinkPad X390 Yoga este un „metis” care a apărut în urma combinației unui ThinkPad cu un Yoga. Astfel ai un laptop de business cu balamaua 360 ce poate fi folosit și ca tabletă.

Așa arată combinația dintre un ThinkPad și un Yoga. Florin Cașotă / PLAYTECH

Lenovo a prezentat și un monitor portabil de 14 inci numit ThinkVision M14. Acesta este un IPS cu o rezoluție full hd și o luminozitate de 300 de niți. Are 4,6 mm grosime și o greutate de jumătate de kilogram.

Poate te-ai întrebat, ca și mine, ce să fac cu un monitor portabil de 14 inci? Ei bine, potrivit reprezentanților Lenovo, acesta ar fi util pentru momentele când călătorești și trebuie să lucrezi cu o altă la un proiect, astfel încât acea persoană nu mai trebuie să stea peste tine când prezinți un proiect. Dacă crezi că ai nevoie de așa ceva atunci află că se lansează în acestă vară, iar prețul este 230 de euro.