Laptopul HP ar putea să-ți ia foc: care modele au baterii cu probleme

Laptopul HP ar putea să-ți ia foc: care modele au baterii cu probleme

Dacă te afli în posesia unui laptop HP cu baterie integrată, ar fi bine să ai în vedere un anunț recent al companiei legat de întoarcerea în fabrică a unor modele cu baterii defectuoase.

După cum ar putea să afirme cei de la Samsung, o baterie defectuoasă într-un produs de serie te poate costa scump din poziția de producător. În contextul în care, în anumite condiții, bateriile litiu-ion sunt predispuse la explozii, acesta este și motivul pentru care transportul lor cu avionul este destul de restrictiv. În orice caz, autoritățile americane pentru protecția și siguranța produselor au anunțat că HP va chema înapoi în fabrică mai multe modele de laptopuri din cauza potențialului de a luat foc.

Este important de reținut că, deși anunțul inițial a fost făcut în SUA, modelele afectate nu s-au comercializat doar pe teritoriul Americii, iar riscul este unul cât se poate de real. Cei de la HP au ținut să menționeze că laptopurile afectate nu au niciun fel de problemă, doar bateria prezintă potențial de a lua foc. Din păcate, în contextul în care nu se mai produc foarte multe laptopuri cu baterii detașabile, înlocuirea bateriei se poate realiza doar la un service autorizat.

Această întoarcere în sevice în masă a fost anunțată inițial în 2018, dar riscul continuă să fie destul de răspândit și afectează foarte multe configurații de laptopuri produse în perioada aprilie 2015 și finalul lui 2018. Conform comunicatului oficial pe marginea subiectului, “Bateriile vizate de acest program ar putea să fi fost livrate cu anumite modele de laptopuri HP Probook 64x (G2 și G3), HP ProBook 65x (G2 și G3), HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 și 470), HP x360 310 G2, HP ENVY M6, HP Pavilion x360, HP 11 și cu stațiile mobile de lucru HP ZBook (17 G3, 17 G4 și Studio G3) comercializate la nivel global între decembrie 2015 și aprilie 2018.”

Pentru mai multe detalii despre program sau pentru a vedea dacă laptopul tău se află printre cele cu baterii problematice, poți accesa site-ul HP.

Etichete: