Mașina superbă de 2 mil. de dolari mai tare decât un Lamborghini

Mașina superbă de 2 mil. de dolari mai tare decât un Lamborghini

O mașină sport superbă urmează să-și facă apariția pe piața automobilelor de lux, dar vine de la un producător de care n-ai mai auzit. este o mașină electrică, o „copie” a Lamborghini Huracan și cu un preț pe măsură.

Producătorul care fabrică această „piesă” formidabilă se numește Hispano Suiza, o marcă de care probabil n-ai auzit, dar e cel puțin la fel de demnă de admirație ca branduri de lux precum Lamborghini, Rolls Royce sau Bugatti.

Hispano Suiza vrea să lanseze în această primăvară modelul Maguari HS1 GTC, un competitor direct pentru mașini ca Lamborghini Huracan sau Bugatti Veyron.

lamborghini maguari hs1 gtc

Vrei să știi deja prețul? Evident, este o mașină de peste 2 milioane de dolari, dar cu specificații tehnice impresionante.

Maguari HS1 GTC este echipată cu un motor twin turbo V10 cu compresoare electrice, foarte asemănătoare cu Lamborghini Huracan. Motorul de pe Maguari dezvoltă 1.070 de cai-putere și promite o accelerație de la zero la 100 km/h în doar 2,8 secunde. Viteza maximă: 380 km/h…deci, un proiectil pe roți.

La un preț de 2 milioane de dolari, nici nu trebuie să te aștepți la performanțe mai mici de-atât. Ații, dimpotrivă, poate că vor mai mult. Lamborghini și Bugatti cu siguranță se descurcă mai bine, dar nu-i rău nici pentru un producător care stă în anonimat de câteva decenii.

lamborghini maguari hs1 gtc

Hispano Suiza a fost fondată în 1904, deci are experiență în domeniu de peste 100 de ani. La început, compania a avut origine hispanică, așa cum îi sugerează și numele, dar, după al Doilea Război Mondial, compania a trecut sub tutela francezilor.

La momentul său glorios, Hispano Suiza era un producător de mașini de lux aproape de nivelul Rolls Royce, dar a cochetat și cu aviația, producând motoare și componente pentru aeronave.

lamborghini maguari hs1 gtc

Din anii ‘60, nu prea a mai auzit nimeni nimic despre această companie, dar a dat semne de resuscitare prin anii 2000. În prezent, este o luptă de interese pe numele acestei companii și tocmai neregulile de ordin juridic sunt cele care i-au înfrânat ascensiunea.

O mașină ca Maguari HS1 GTC are toate șansele să devină un fenomen, iar designul, așa cum e prezentat în aceste imagini, atrage atenția oricui. Numele provine de la o subspecie de barză din America de Sud, de aceea ai să vezi pe mașină o serie de simboluri de păsări stilizate.

Sursa: Auto Express