Motivul ciudat pentru care Japonia importă Ebola în pragul JO Tokyo 2020

Motivul ciudat pentru care Japonia importă Ebola în pragul JO Tokyo 2020

În 2020, Jocurile Olimpice se vor ține la Tokyo, iar Japonia se pregătește pentru asta într-un mod destul de bizar, dar potențial util.

La fiecare ediție, Olimpiada este un eveniment major, la nivel global. Este un prilej pentru care o cantitate uriașă de fani ai sportului se deplasează în orașul în care au loc Jocurile Olimpice pentru a urmări sportivii preferați. Asta ar putea veni și cu ceva probleme, pare să creadă Japonia. Asiaticii se tem de bolile pe care numărul mare de turiști le-ar putea răspândi în țara lor.

Jocurile Olimpice se vor ține la Tokyo în 2020, iar pregătirile Japoniei includ importarea unor lucruri destul de ciudate. Guvernul japonez aduce în interiorul statului tulpina de Ebola, dar și o serie de agenți patogeni care cauzează boli precum febra febra hemoragică de Crimeea-Congo, febra hemoragică de America de Sud, boala Marburg și febra Lassa.

Japonia importă Ebola pentru pregătirile JO Tokyo 2020

Nivelul de precauție este puțin dus la extrem în această situație. Astfel, Japonia importă acești agenți patogeni pentru a-i putea studia și pentru a găsi posibile contramăsuri în cazul unui focar provocat de fluxul de turiști de la Jocurile Olimpice.

Până acum, acești agenți virali extrem de periculoși nu au mai fost introduși în Japonia. Este pentru prima dată când agenții patogeni aparținând celei mai periculoase clase de agenți biologici (nivelul de biosiguranță 4) au fost admiși în clădirile Institutului Național de Boli Infecțioase din statul asiatic. Totul pentru pregătirea JO  Tokyo 2020.

Pe de altă parte, nu toți cetățenii statului sunt de acord cu importarea virusului Ebola și a celorlalți agenți patogeni. Aceștia se tem că riscul unui focar este mult mai mare în acestă situație, pentru că protocoalele de izolare ar putea eșua.

În schimb, autoritățile insistă că riscul de a nu studia agenții patogeni depășește riscul de a nu le putea controla pe teritoriul statului.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor avea loc între 24 iulie și 9 august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: