18 ian. 2019 | 08:53

Jocul oficial Westworld va fi desființat în curând: Care este motivul deciziei

ACTUALITATE
Jocul oficial Westworld va fi desființat în curând: Care este motivul deciziei

Westworld Mobile a fost subiectul mai multor dezbateri la mijlocul anului trecut, iar peste câteva luni, va dispărea din AppStore și Google Play pentru totdeauna.

Dacă ai fost vreodată fan al Westworld Mobile, jocul oficial construit în jurul popularului serial de la HBO va fi desființat în mod oficial pe data de 16 aprilie 2019, peste aproximativ trei luni. Această veste vine la aproximativ șase luni după ce Bethesda a dat în judecată Warner Bros. din cauza similarităților ostentative dintre jocul pentru mobile Westworld și aplicația extrem de populară Fallout Shelter.

La momentul respectiv, argumentul a fost că ambele titluri au fost dezvoltate de către compania Behaviour, iar dezvoltatorii au optat pentru împrumutarea mai multor idei și principii de gaming din Fallout Shelter. Ca referință, distanța de la lansarea primului joc până la cel de-al doilea a fost de mai mult de un an.

Deși în comunicatul oficial disponibil mai jos nu există o referință directă către procesul cu Bethesda, este imposibil ca Warner Bros. să renunțe la un joc profitabil de bună voie. Din păcate, exact asta s-a întâmplat ieri. Jocul nu mai poate fi descărcat din niciun magazin virtual, chiar dacă oficialii Bethesda și Warner Bros. au afirmat că finalitatea procesului dintre cele două companii a fost una amiabilă.

Dacă ai însă deja jocul descărcat, mai ai timp să-l joci până pe 16 aprilie. Creatorii săi îți atrag atenția că ar fi bine ca, până la data respectivă, să cheltuiești orice sume de bani reali pe care le ai asociate contului din microtranzacții.

Dintr-un punct de vedere, deznodământul este unul destul de trist, dar nu trebuie să fii expert în istoria jocurilor video ca să-ți dai seama câ un procent semnificativ din Fallout Shelter a fost reciclat pentru Westworld Mobile. Dacă ar fi fost vorba de încă un titlu în care distrugi biluțe de aceeași culoare, cei de la Bethesda nu ar fi fost atât de agresivi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele