Creatorul jocului Westworld îi apără „originalitatea”, dar e inutil

Creatorul jocului Westworld îi apără „originalitatea”, dar e inutil

Jocul video Westworld a devenit de curând subiectul unui proces dintre Warner Bros. și Bethesda. În timp ce creatorii Fallout Shelter sunt convinși că este vorba de o copie, oficialii Warner sunt de altă părere.

În urmă cu câteva luni, au apărut primele detalii referitoare la jocul video Westworld. Era vorba de o creație pentru mobile menită să te pună în poziția unui creator de lumi fictive. Între timp, jocul s-a lansat și a atras un număr destul de mare de utilizatori, având în vedere popularitatea serialului produs de HBO.

Din păcate, se pare că nu este cel mai original joc din lume, iar cei de la Bethesda sunt de părere că și-a luat inspirația și o mare parte din liniile de cod din spate din al lor Fallout Shelter.

În momentul în care Warner Bros. a fost dată în judecată împreună cu dezvoltatorul Behaviour, americanii nu s-au aruncat să nege sau să confirme validitatea zvonurilor. Între timp, un purtător de cuvânt al studioului a făcut câteva declarații pe marginea subiectului celor de la GameIndustry.biz.

”Din poziția unora dintre cei mai mari creatori de proprietate intelectuală de pe mapamond, inclusiv a unor seriale revoluționare precum Westworld, Warner Bros. are un profund respect pentru drepturile de proprietate intelectuală. Din acest motiv, sunt surprinzătoare și nefondate afirmațiile din partea Bethesda cu referire la Fallout Shelter și la faptul că au fost folosite linii de cod dintr-un joc în altul.”

Comunicatul de mai sus pare a fi o idee bună pentru calmarea spiritelor din piață, mai ales că Bethesda speră ca tribunal să întrerupă distribuția jocului Westworld. Din păcate, prezența unor vulnerabilități în primele iterații ale titlului trădează faptul că au fost folosite linii de cod identice dintr-un titlu în altul.

Dezvoltatorul Behaviour a afirmat că acuzațiile celor de la Bethesda nu sunt adevărate și că nici o linie de cod nu a fost reciclată în Westworld.