iPhone Xr versus iPhone Xs Max: Care se vinde mai bine

iPhone Xr versus iPhone Xs Max: Care se vinde mai bine

Fără să mai fie o surpriză pentru cineva, Apple nu trece printr-o perioadă foarte bună, iar motivul principal are legătură cu vânzările noilor modele de iPhone.

Niciodată nu te-a costat mai mult decât acum să devii posesor de iPhone. Prețioasele smartphone-uri costă o avere, într-o perioadă în care întreaga piață de mobile se află în scădere la nivel global. Chiar și așa, este interesant să vezi o statistică referitoare la vânzări. Care model de iPhone se vinde mai bine din noua generație și cât de greșită a fost tactica gigantului din Cupertino de a lansa trei gadgeturi cu prețuri atât de mari într-o piață dominată de aparate la un sfert din preț.

Cele mai noi informații pe marginea subiectului din titlu au fost agregate de cei de la Mixpanel și transpuse în graficul de mai jos. În mod previzibil, un număr mai mare de utilizatori a optat pentru iPhone Xs Max în defavoarea iPhone Xs. Motivul principal este diagonala mai mare a ecranului. În contextul în care iPhone X nu a fost disponibil cu un panou atât de generos, este previzibil faptul că mai mulți l-au văzut ca o opțiune fiabilă de upgrade.

Deși a fost avut un handicap de câteva luni în privința disponibilității, supriza din același grafic este dată de performanța iPhone Xr la capitolul vânzări. Din câte se pare, este doar o chestiune de timp până când aparatul cu pricina va devansa popularitatea iPhone Xs Max.

În contextul în care Xr nu are un ecran OLED sau două camere principale, ai fi fost tentat să crezi că este puțin probabil ca oamenii să-l vadă ca o alternativă decentă la Xs. În același timp însă, are o putere de procesare aproape identică, iar prin intermediul unor artificii software face o treabă impresionantă și cu fotografiile portret.

Pe de altă parte, au existat zvonuri conform cărora Apple și-a micșorat producția noilor modele cu 10%, deci e dificil de estimatat ce urmează să se întâmple cu telefoanele companiei co-fondate de Steve Jobs.

mixpanel-iphone

Citește și: