De ce în acest loc este rușinos să folosești un iPhone

De ce în acest loc este rușinos să folosești un iPhone
Florin Cașotă
Florin Cașotă
15:51 23.05.2019

Despre un iPhone poți spune multe lucruri, dar nu poți considera rușinos a avea unul. Ei bine, în acest loc a folosi un iPhone este jenant.

Da, este vorba de China. Mass-media chineză relatează că, în acest moment, utilizatorii care au un iPhone se simt stânjeniți când folosesc telefonul în public.

Sam Li lucrează la o companie telecom în Beijing și a trecut de la iPhone la un telefon Huawei pentru că „este cam jenant să scoți un iPhone din buzunar când toți șefii au Huawei”, a declarat el pentru  South China Morning Post.

„Trec la Huawei. Timpul pentru 5G este aici. Huawei are tehnologie mai bună decât Apple”, a scris pe WeChat fondatorul unui site de ecommerce care a vrut să rămână anonim..

Analiștii sunt de părere că interdicția companiilor americane de a mai face afaceri cu Huawei va avea un impact negativ asupra Huawei pe termen scurt, dar cred că această decizia va impacta și Apple. „Iubirea chinezilor pentru Huawei va crește și mai mult din cauza acestei decizii a lui Trump. Asta dacă nu va fi afectată abilitatea companiei de a vinde telefoane pe plan local”.

Decizia lui Trump va afecta vânzările de iPhone-uri în China

Drept urmare, popularitatea iPhone-ului în cea mai mare piață din lume va scădea și mai mult.

Huawei a reușit performanța de a vinde 206 milioane de smartphone-uri anul trecut, iar 105 milioane de unități le-a vândut doar în China, unde în 2018 avea o cotă de piață de  26,4%. Apple ocupa locul cinci cu o cotă de piață de doar 9,1%. În primul trimestru al lui 2019, Huawei a câștigat 3% cotă de piață, în timp ce Apple a pierdut 2% în China.

Chiar și așa, iPhone-urile sunt în continuare dorite. „Apple este un brand de lux și până la urmă depinde de utilizator dacă vrea să cumpere un iPhone sau nu. Unii vor fi naționaliști și nu vor cumpăra produse americane, altora nu le pasă”, spune și Bryan Ma, vicepreședinte al firmei de cercetare IDC Asia Pacific.

În altă ordine de idei, un diplomat chinez s-a găsit să facă o glumă pe Twitter, dar nu prea a reușit. Acesta spunea că logo-ul Huawei este cel al unui măr (Apple) tăiat în bucăți, făcând referire la superioritatea companiei chineze. Totuși, acel mesaj a fost trimis de pe un iPhone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: 9to5mac
Etichete: