Doctorul care a descoperit singur, cu un iPhone, că are cancer

Doctorul care a descoperit singur, cu un iPhone, că are cancer
11:30 16.04.2019

Cunoaștem cu toții utilitatea unui iPhone. Totuși, felul în care dispozitivul poate fi folosit și în domeniul medical este cu totul nou.

Smartphone-urile din ziua de azi au atât de multe funcții încât nici nu le folosești pe toate. Dar oare cum ar fi să-ți scoți într-o zi telefonul din buzunar și să-l folosești pentru a depista că suferi de cancer? Acest medic știe.

Dispozitivul i-a servit unui medic, doctor John Martin, pentru a descoperi că suferă de cancer. După o perioadă mai lungă de disconfort la nivelul gâtului, medicul a reușit să vadă pe ecranul unui iPhone că, de fapt, durerea era cauzată de o tumoare canceroasă.

Telefonul funcționează ca ecran pentru un alt device, numit Butterfly iQ. Acesta este un ecograf portabil, de mărimea (și forma) unui aparat de ras. Poate afișa imagini, doar conectat la un iPhone.

Cât de util poate fi un iPhone pentru domeniul medical

Probabil cea mai utilă caracteristică a acestei ustensile medicale este portabilitatea. Un iPhone este suficient de mic pentru a-l purta în buzunar, iar conectat printr-un singur cablu la Butterfly iQ, face diagnosticarea mult mai ușoară. Cele două device-uri sunt numai bune pentru a fi folosite în situații de urgență, pe teren. Poate fi folosit în ambulanță, înainte ca pacientul să fie transportat la spital. Astfel, medicii ar putea ști din timp cu ce urmează să se confrunte.

De asemenea, dispozitivul Butterfly iQ vine și cu beneficiul unui preț mai bun. Costă aproximativ 2.000 de dolari, deci este mult mai ieftin decât un ecograf normal. Iar telefon are deja toată lumea, deci nu e necesară achiziționarea unui nou iPhone.

„Să te uiți la acest dispozitiv ca la un simplu aparat cu ultrasunete e ca și cum te-ai uita la un iPhone și ai zice că e doar un telefon”, a spus John Martin despre Butterfly iQ.

Sursa: Slashgear
Etichete: