iPhone 11 te localizează constant, iar explicația Apple s-ar putea să nu te încânte

iPhone 11 te localizează constant, iar explicația Apple s-ar putea să nu te încânte

De curând, a ajuns online un raport al expertului în securitate cibernetică Brian Krebs. El a atras atenția asupra unui comportament foarte ciudat al iPhone 11 Pro și, implicit, iPhone 11.

În momentul în care dezactivezi serviciile de localizare la un telefon, te aștepți ca nimeni să nu te poată urmări și să nu existe niciun mijloc ca cineva să-ți găsească locația. Dacă ești utilizator al celui mai nou și mai scump iPhone, situația nu este chiar atât de simplă. Telefonul îți monitorizează constant poziția, indiferent unde te afli și ce opțiuni ai oprit pe telefon.

Într-o lume ideală, cei de la Apple ar fi explicat ce se întâmplă cu telefonul tău înainte să fie ”prinși cu mâța-n sac”. Ei au optat însă pentru această variantă care nu dă foarte bine în presă. Printr-o declarație acordată celor de la TechCrunch, situația neplăcută pare să fi fost cauzată de modul în care operează cipurile de bandă ultra largă din interior. Acelea sunt responsabile de transmisia de date între posesori de iDevice-uri în momentul în care îți orientezi telefonul către o persoană din apropiere.

Aparent, pentru a fi în conformitate cu cerințele reglementărilor internaționale, compania Apple este nevoită să-ți dezactiveze respectivele ”ultra wideband chips” din iPhone, în anumite locații de pe mapamond. Verificările permanente de locație sunt necesare pentru a-ți oferi totuși acces la funcția suplimentară în cea mai mare parte a timpului, a explicat un purtător de cuvânt al Apple.

Pentru a calma un pic spiritele utilizatorilor, oficialii gigantului din Cupertino ne-au asigurat că acele verificări de locație se desfășoară în mod exclusiv pe dispozitiv. Datele nu sunt trimise către Apple, sub nicio formă. În plus, avem siguranța că, într-o versiune viitoare de iOS, va fi implementat un switch fizic prin intermediul căruia poți dezactiva complet funcționalitatea cipurilor de bană ultra largă.

Dezvoltatorul Will Strafach a confirmat că acele rapoarte de locație nu-ți părăsesc telefonul mobil și nu sunt transmise către Apple sau altă entitate. Ca urmare, nu ar trebui nepărat să-ți faci griji în legătură cu ele. Este totuși un pic sinistru modul în care gigantul din Cupertino a evitat să ofere explicații pentru o situație atât de sensibilă, într-o perioadă în care oamenii sunt foarte paranoici când vine vorba de intimitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: