14 aug. 2019 | 13:58

iPhone 11: specificații, noutăți și alte detalii înainte de lansarea oficială

ACTUALITATE
iPhone 11: specificații, noutăți și alte detalii înainte de lansarea oficială

iPhone 11 va fi prezentat, dacă e respectat programul din anii precedenți, în prima jumătate a lunii septembrie. Vor fi trei modele, cel puțin, iar cea mai bună ar putea avea un nume nou, față de 2018. Ca până acum, cele mai mari noutăți, pe care le vei sesiza, vor fi la camera foto.

Odată cu iPhone X, Apple a introdus o nouă filosofie de design pentru telefoanele sale. Fără buton Home, fără scanner de amprentă și cu Face ID pentru autentificare. E de așteptat ca în 2019 să păstreze aceleași trăsături și abia din 2020 să aducă schimbări mai mari.

Trei modele de iPhone 11 și camere mult mai bune

Pe modelele Plus și pe Xs Max din 2018, Apple a introdus camerele duale. În 2019, ar trece la un ansamblu cu trei senzori. Ar fi vorba de-o cameră cu obiectiv wide, una ultrawide și una cu zoom optic 2x sau mai mare. Totodată, ar fi implementat și-un senzor de scanare 3D a mediului pentru aplicațiile de realitate augmentată.

Camerele foto ar fi prezentate în partea stângă sus, ca până acum. Astfel, telefoanele s-ar îndepărta de designul de la iPhone X, replicat în ultimii doi ani de Huawei, Samsung și o mulțime de alți producători chinezi.

Cele trei modele ar fi iPhone 11, iPhone 11R și iPhone 11 Pro. Cel din urmă a apărut recent, cu o dezvăluire făcută pe Twitter. Astfel, Apple ar renunța la denumiri cu Plus sau Max și ar unifica produsele între el. Ai deja MacBook Pro și iPad Pro. Un iPhone Pro lipsește.

Următorul iPhone va veni cu iOS 13 preinstalat și asta e cea mai mare certitudine. A doua e că ecranele modelelor scumpe vor fi OLED, cel mai probabil furnizate de Samsung și cu suport pentru HDR10+.

Schimbări minimale aduse de Apple la nivel de funcționare

Dacă ai folosit sau nu 3D Touch până acum, ei bine, s-ar putea ca pe viitoarele modele să lipsească. Odată cu iPhone Xr, Apple a demonstrat că poate obține aceleași funcționalități fără hardware pe măsură. 3D Touch, pe scurt, îți permite să apeși fizic pe ecran și să activezi funcții suplimentare pentru aplicațiile care suportă așa ceva.

O noutate ar fi capabilitatea iPhone 11 de-a se încărca wireless și de-a încărca alte dispozitive tot wireless. Huawei are deja așa ceva, iar Samsung a implementat opțiunea în 2019 și-a denumit-o PowerShare. Apple, probabil, o va denumit bilateral charging. A fost confirmată ca noutate de analistul Ming-Chi Kuo. E de așteptat să poți încărca pe spatele telefonului căștile AirPods și ceasul Apple.

Cel mai ieftin model ar folosi tot ecranul LCD furnizat de LG și utilizat de Apple pe toate telefoanele până la iPhone X.

Vestea mai bună e că procesorul va fi A13 Bionic, mai bun și mai eficient ca precedentul (evident). Nu, nu va avea și modem 5G. Un iPhone 5G e așteptat mai degrabă în 2020, mai ales că Apple abia a cumpărat divizia de la Intel.

Ce preț va avea noul iPhone

La cum acționează Apple când vine vorba de telefoane, e de așteptat ca cel mai scump model să aibă un spațiu de stocare de cel puțin 128 GB și un preț de cel puțin 1.100 de dolari. Apoi, iPhone 11 standard ar avea 64 GB și un preț de 1.000 de dolari. În fine, versiunea ieftină, eventual denumită iPhone 11R, ar costa între 800 și 900 de dolari.

Nu e exclus ca Apple să folosească memoriile rapide de la Samsung, aceleași ca pe Galaxy Note 10, dar nu va ajunge la 1 TB de stocare. Limita superioară va fi tot 512 GB.

Un zvon care ar putea fi confirmat e că Apple renunță la modelul de 5,8 inci și-l face de 5,4 inci, acoperind astfel și categoria de utilizatori care ar vrea un nou iPhone SE. Cel mai mare model ar avea 6,7 inci, în timp ce modelul ieftin, la fel ca Xr, ar fi la 6,1 inci. Totodată, iPhone X s-a dovedit telefonul cu cel mai bun raport între un telefon performant și dimensiuni onorabile.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele