Funcția video care te-ar convinge să iei iPhone 11 a fost dezvăluită

Funcția video care te-ar convinge să iei iPhone 11 a fost dezvăluită

Surprinzător pentru Apple, dar nici n-a lansat bine un iOS și deja a pregătit o actualizare în beta. Iar iOS 13.1 s-a dovedit important. Astfel știm ce funcție vrea Apple să aducă pe iPhone 11, probabil singurul său telefon care va beneficia de așa ceva. Seamănă cu ce are Samsung, dar nu chiar.

iPhone 11 ar fi prezentat pe 10 septembrie, conform unei informații neoficiale din versiunea beta a iOS 13. Cea mai bună versiune ar avea trei camere pe spate și numele ar fi acestea: iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max. Cel din urmă va fi cel mai mare, cel mai performant și cel mai scump.

O noutate importantă pentru telefonul Apple a fost aflată din iOS 13.1 beta. Pe scurt, pe iPhone 11, ai putea filma diverse clipuri unde fundalul este blurat, schimbat, colorat sau transformat în alb-negru.

De ce iPhone 11 va avea această funcție pe video

În octombrie 2018, Apple a achiziționat compania daneză Spektral. Aceasta făcea un singur lucru: elimina fundalul, în timp real, din videouri. Samsung face ceva similar pe Galaxy Note 10. Poți filma cu un fundal moncrom, în timp ce subiectul e colorat. Sau cu un fundal mai blurat.

Apple vrea să ducă lucrurile un pic mai departe. Dacă tehnologia Spektral va fi integrată așa cum au demonstrat-o, înseamnă că pe fundal poți pune orice. E similar filmatului pe chroma. Ai un perete de-o anumită culoare în spate și în post procesare înlocuiești culoarea. Doar că pe iPhone 11, dacă se confirmă opțiunea, ai putea înlocui orice.

Dincolo de asta, știm ca noul iPhone va avea procesorul A13 Bionic și va fi disponibil în trei versiuni. Totodată, Apple ar actualiza modulul Face ID, ceea ce era cazul. Face ID e tehnologia de autentificare facială introdusă de Apple pe iPhone X. Un an mai târziu a ajuns pe modelele Xs și Xs Max, apoi pe iPad. Acum, Face ID va avea un senzor nou, cu unghi multiplu, astfel încât să nu funcționeze doar într-o poziție. Ai putea debloca telefonul chiar și când e pe masă și tu nu ești fix perpendicular deasupra lui.

Citește și:
Sursa: PhoneArena