De ce iPad ar putea fi cu adevărat un înlocuitor de laptop, dar abia din toamnă

De ce iPad ar putea fi cu adevărat un înlocuitor de laptop, dar abia din toamnă

Multe dintre noile caracteristici la care Apple lucrează și care vor veni pe sistemul de operare iOS 13 se vor concentra pe iPad.

Apple promovează iPad-ul drept un înlocuitor viabil pentru laptop deja de ani de zile. Totuși, sistemul de operare iOS, așa cum este el acum, nu este optimizat pentru a înlocui complet un desktop.

Următorul update ar putea modifica software-ul unui iPad în efortul de a-l face să pară mai mult un computer. Deși tabletele Apple au specificații care concurează cu unele laptopuri, există anumite limite atunci când încerci să lucrezi pe ele.

Detalii despre iOS 13 vom afla în iunie, în cadrul WWDC 2019. Cel mai probabil, sistemul de operare va fi lansat undeva în toamna lui 2019.

Odată cu noua versiune a sistemului de operare, un iPad ar putea deveni o variantă extrem de apropiată a unui laptop.

Vei putea folosi un mouse pe iPad

Există multe zvonuri despre îmbunătățirile pe care iOS 13 le va avea. Printre acestea, există informații din mai mult surse conform cărora tableta Apple ar putea urma să fie folosită și cu ajutorul unui mouse sau trackpad. Cel mai probabil, mouse-ul se va conecta la tabletă și prin portul USB-C. Nu se va limita la conexiunea Bluetooth, conform Techradar.

Pe de altă parte, compania nu vrea să combine iOS și macOS într-o singură platformă. Apple nu va dezactiva comenzile tactile pe iPad. Vei avea, așadar, două opțiuni de folosire a tabletei: fie cu prin controlul tactil, ca de obicei, fie îi vei putea conecta un mouse.

Samsung a încercat și ea ceva asemănător în 2018. A adăugat un mod desktop și opțiunea folosirii acesteia cu un mouse pe modelul de tabletă Galaxy Tab S4. Totuși, nu a fost foarte bine primită.

Apple ar putea reuși să facă pe iPad ceea ce rivalei Samsung nu i-a reușit. Dar nu vom știi nimic în mod sigur până la toamnă.

Citește și:
Sursa: Yahoo
Etichete: