macOS 10.15 aduce și mai aproape Mac-urile de iPad și iPhone

macOS 10.15 aduce și mai aproape Mac-urile de iPad și iPhone

Apple se pregătește să anunțe noi versiuni de macOS și iOS la WWDC 2019, dar multe dintre schimbările ce urmează să fie anunțat au scăpat deja pe internet.

În numeroase situații, cei de la Apple au negat că vor combina vreodată macOS cu iOS, chiar dacă similaritățile dintre cele două sisteme de operare au devenit din ce în ce mai evidente în ultimele luni. La această oră, ne pregătim pentru lansarea macOS 10.15 ce ar trebui să fie dezvăluit în prima zi a WWDC. Conferința anuală a celor de la Apple pentru dezvoltatori este programată în perioada 3-7 iunie 2019.

Au existat deja câteva zvonuri legate de macOS 10.15, dar noi speculații au făcut înconjurul lumii pe parcursul weekendului. Aparent, alte câteva funcții din iOS vor migra pe Mac-uri. Primele pe listă sunt Siri Shortcuts, Screen Time și autentificarea extinsă cu Apple Watch.

Conform unui raport al celor de la 9to5Mac, Apple va introduce Siri Shortcuts pe Mac pentru a favoriza programarea unor scurtături personalizate care să-ți facă viața mai ușoară. Dacă nu ai folosit niciodată respectivul sistem pe iPhone, acela te ajută să creezi comenzi vocale personalizate cu scopul de a declanșa diverse acțiuni în interiorul anumitor aplicații de pe mobil.

În plus, cu Siri Shortcuts poți combina acțiuni din interiorul mai multor aplicații diferite, printr-o singură comandă. În versiunea de macOS, nu se știe însă dacă Shortcuts va funcționa doar în aplicațiile create de Apple sau și în cele de la terți.

Screen Time te va ajuta să vezi în detaliu cât timp petreci în fiecare zi cu ochii în ecranul laptopului. În același timp, dacă vezi o problemă, poți defini limite de timp, pentru a te forța să iei o pauză ocazional.

Nu în ultimul rând, autentificarea cu Apple Watch va fi extinsă și în alte colțuri ale sistemului de operare, nu doar la ecranul de pornire al sistemului. Detaliile noului mecanism nu se cunosc la această oră, dar se crede că oriunde te poți autentifica cu Touch ID pe Mac la această oră, te vei putea autentifica folosind Apple Watch.

Citește și:
Sursa: 9to5Mac