Problema imensă de pe iPhone rezolvată cu cel mai nou iOS

Problema imensă de pe iPhone rezolvată cu cel mai nou iOS

Apple a lansat recent iOS 12.2, ultima versiune a sistemului de operare și pare să fi rezolvat cu acest update mai multe vulnerabilități.

iOS 12.2 este un patch pentru 51 de vulnerabilități în sistemul de operare care afectează modelele iPhone 5s și cele care au urmat după, iPad Air și modelele următoare, dar și generația a șasea de iPod Touch.

Majoritatea vulnerabilităților patch-uite au fost cele din motorul de afișare WebKit. Acesta este folosit de multe aplicații și browsere care rulează pe sistemele de operare Apple.

Potrivit Apple, doar deschiderea conținutului web malițios folosind aplicații vulnerabile bazate pe WebKit ar putea permite hackerilor să execute de la distanță cod arbitrar, să obțină informații sensibile despre utilizator sau să lanseze atacuri cross-site scripting asupra dispozitivului.

O altă problemă reparată prin iOS 12.2 este legată și de microfonul dispozitivelor. Site-uri malițioase puteau accesa microfonul unui device cu iOS fără a anunța utilizatorul. Așadar, nu era afișat indicatorul „microfon în uz”.

Prin noul patch iOS 12.2, Apple a reparat și o eroare logică în cadrul WebKit. Este vorba despre site-uri malițioase care puteau executa script în cadrul altor site-uri. Astfel, acestea puteau fura informații stocate pe alte adrese sau puteau lansa o varietate largă de atacuri online.

Probleme în cazul SMS-urilor și kernel-ului rezolvate de iOS 12.2

Pe lângă problemele legate de WebKit, noul update al software-ului iOS 12.2 a patch-uit și o problemă legată de SMS-uri. Versiuni iOS ar fi putut permite executarea arbitrară de cod după ce victimele apăsau pe link-uri malițioase primite prin SMS.

De asemenea, șase probleme care au afectat kernel-ul în versiunile anterioare de iOS. Acestea ar fi putut cauza un crash al sistemului sau ar fi putut permite aplicațiilor malițioase să obțină anumite privilegii.

Pentru a beneficia de noile patch-uri aduse de iOS 12.2, poți urma pașii următori. Intră în Configurări – General – Actualizare software, apoi atinge Descărcați și instalați.

Citește și: