Instagram desființează una dintre cele mai importante funcții: nu mai vezi ce fac prietenii online

Instagram desființează una dintre cele mai importante funcții: nu mai vezi ce fac prietenii online

De cele mai multe ori, o actualizare importantă Instagram este testată pe un public restrâns înainte să fie introdusă la scară globală. Cel mai nou update al aplicației a sărit însă peste acest sistem.

Încă de la primele versiuni de Instagram, aplicația de socializare includea o secțiune care era un pic ciudată. Aceasta îți permitea să vezi ce fac persoanele pe care le urmăreai pe rețeaua socială. Dintr-un punct de vedere, te ajuta să descoperi persoane sau entități noi pe care să le urmărești. Pe de altă parte, facilita ideea de ”stalking”. Puteai, de exemplu, să vezi dacă iubita sau soția au dat like la postarea unui fost prieten sau, pur și simplu, altui bărbat.

Pentru că a devenit evident până și pentru creatorii Instagram că funcția era folosită mai mult pentru spionaj decât pentru explorare, creatorii rețelei sociale au decis să o elimine din interfața programului. Ca urmare, în momentul în care faci un tap pe inimioara din bara de jos a programului, vei vedea doar activitatea legată de contul tău, cine ți-a dat like, cine te urmărește sau ți-a trimis un mesaj. Butonul Following sau Urmărești a dispărut.

Ultima versiune introduce și o temă întunecată pe Instagram, în cazul în care ți-ai activat-o la nivelul întregului sistem de operare iOS 13. Schimbarea semnificativă referitoare la urmăritorii de pe Instagram a făcut valuri online la scurt timp după ce a fost publicată. Indiferent care este opinia ta pe marginea subiectului sau cât de dependent erai de acea opțiune, e mai bine că a dispărut. Nu era util să știi atât de multe despre prietenii tăi.

În definitiv, dacă ești în căutare de inspirație printre persoanele pe care le urmăresc prietenii tăi, ai în continuare posibilitatea să le accesezi profilul și să faci un tap pe lista de urmăritori. Ce s-a schimbat este că nu mai poți să vezi fiecare like pe care l-au dat în ultima perioadă.

Sursa: Engadget
Citește și: