Instagram Threads, cea mai nou aplicație de la Facebook: de ce ar trebui să o instalezi

Instagram Threads, cea mai nou aplicație de la Facebook: de ce ar trebui să o instalezi

Inspirată într-o oarecare măsură de la Snapchat, noua aplicație Instagram Threads e menită să faciliteze partajarea de poze cu un grup de prieteni.

Cei de la Facebook au mai lansat o aplicație al cărei viitor nu este foarte sigur. Intitulată Instagram Threads, aplicația este una dedicată pe care trebuie să o descarci separat din Google Play Store sau Apple Store pentru a o testa. Asocierea cu Instagram din titlu se justifică prin faptul că se pune accentul, în mare parte, pe conținut media, în special fotografii.

Instagram Threads este un spațiu privat în care poți partaja fotografii, clipuri video și statusuri cu un grup de prieteni mai mult sau mai puțin apropiați. Aceasta marchează primul pas spre un viitor despre care Mak Zuckerberg a vorbit în mai multe rânduri. Această aplicație nu este menită să te transforme în influencer sau să faciliteze obținerea a mii de urmăritor. Este un program relativ simplu, pentru tine și prietenii tăi. Dintr-un punct de vedere, este similară cu funcția Close Friends (Prieteni apropiați) din InstaStories, dar vine sub forma unui program dedicat.

Cel mai important detaliu este că vorbim de o aplicație complet nouă, chiar dacă îți oferă acces la aceleași instrumente creative pe care le ai pe Instagram pentru a-ți personaliza poveștile. Mai există câteva similarități de funcționalitate cu Instagram, dar avem și o diferență majoră. Nu poți partaja ceea ce postezi pe Instagram Threads decât cu prieteni apropiați (Close Friends), nu cu întregul univers. Dacă nu ai deja o listă de prieteni apropiați, poți crea una de la zero cu ajutorul Threads pe iPhone sau Android.

Fiecare postare pe care o faci în Threads poate da startul unei discuții cu oricare dintre prietenii apropiați, la fel ca pe Instagram. Diferența este că nu-ți pot scrie tot felul de oameni din fiecare colț al internetului, doar cei pe care i-ai definit ca fiinduți apropiați. Când intri în program, deja ai camera activă pentru a face o poză sau un film și ai o listă cu scurtături către câțiva dintre prietenii tăi. Acest mecanism este ”împrumutat” din Spachat, dar nu este ca și cum cei de la Facebook nu au mai luat funcții de la concurență în trecut.

Instagram Threads screen

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: