Incendiile din Amazon: cum dezinformează vedetele pe social media

Incendiile din Amazon: cum dezinformează vedetele pe social media
Sursa foto: NASA

Situația din Amazon este una foarte delicată, iar incendiile continuă să se extindă și în momentul de față în America de Sud.

E greu să înțelegi cu adevărat absolut toate aspectele unei probleme și, de multe ori, internetul mai mult te încurcă decât te lămurește. Situația din Amazon e un exemplu relevant și complex, iar în cazul în care nu ai înțeles perfect toată situația incendiilor din regiune, aceste vedete nu te vor ajuta deloc s-o faci.

E la modă acum să te plângi pe social media de problemele legate de mediu, iar multe celebrități nu ezită s-o facă nici ele. Odată cu incendiile din Amazon, pe rețelele sociale a apărut și un val de postări și share-uri despre cât de gravă e situația și cum ar trebui să ne dăm mai mult interesul pentru planeta pe care locuim. Nimic rău până aici.

Partea amuzantă începe atunc când îți dai seama că, în cazul anumitor vedete, fotografiile și anumite informații distribuite nu erau chiar cele mai precise. Dimpotrivă.

Vedetele care au dezinformat în legătură cu incendiile din Amazon

Lista de celebrități care au distribuit poze sau date înșelătoare este una destul de lungă. Poate nu ar trebui să ne mai mire asta, mai ales dacă ne amintim episodul recent în care mai multe vedete au fost păcălite pe Instagram. Poți citi mai multe despre asta aici.

Cristiano Ronaldo, de exemplu, a distribuit pe Facebook și Twitter o imagine cu un incendiu. Numai că acesta nu pare să-și dea seama că, de fapt, fotografia a fost făcută acum șase ani, în 2013, și nici măcar nu e din Amazon, ci dintr-o regiune din sudul Braziliei.

O altă fotografie despre care mulți cred că reprezintă incendiile din Amazon și care circulă pe social media a fost preluată de o serie de celebrități. Totul a pornit de la Jaden Smith, care a distribuit o poză realizată tocmai în 1989.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

The AMAZON Rain FOREST IS ON FIRE THIS IS TERRIBLE IT’S ONE OF THE BIGGEST CARBON SINKS IN THE WORLD, Spread The Word. #theamazonrainforest

O postare distribuită de Jaden Smith (@c.syresmith) pe

Aceasta a fost preluată și de multe alte vedete foarte cunoscute, cum ar fi Madonna sau jucătorul de tenis Novak Djokovic.

Aceste fotografii nu sunt singurul exemplu prin care poți să-ți dai seama că n-ar trebui să-ți iei informațiile din postările de pe social media ale vedetelor.

Mai multe celebrități au menționat pe rețelele sociale și informația eronată potrivit căreia Amazonul ar genera 20% din oxigenul planetei. Mulți oameni de știință contestă această cifră și susțin că nu este decât un mit.

Sursa: NYTimes