Cum adaugi subtitrări când vrei să vezi un film pe Android sau iOS

Cum adaugi subtitrări când vrei să vezi un film pe Android sau iOS

Ar fi bine să înveți cum adaugi subtitrări pe Android sau iPhone. Mai ales dacă obișnuiești să te uiți la filme pe smartphone, în deplasare.

Procesul de a activa sau de a adăuga subtitrări pe film variază de la o aplicație la alta. Le voi detalia mai jos pe cele mai importante. Poate că ai niște filme descărcate sau îți place să faci streaming de pe diverse servicii online. Oricum ar fi, ai această opțiune și în momentul în care mergi cu trenul, cu avionul sau aștepți autobuzul în stație.

Cum adaugi subtitrări pe iPhone sau Android la Netflix

subtitrare netflix iphone sau android

Dacă obișnuiești să te uiți la filme pe iPhone sau Android de pe Netflix, este îmbucurător faptul că 90% dintre ele au subtitrare în limba română. Pentru a o activa, urmezi aceiași pași indiferent de tipul terminalului din dotare.

Pornești filmul sau serialul dorit din lista de conținut pus la dispoziție pe Netflix. După ce a început redarea, atingi o dată ecranul de la mobil pentru a vedea un meniu similar cu cel de mai sus. În partea de jos, faci un tap pe Audio & Subtitles și, printr-un tap în noua fereastră, bifezi limba subtitrării pe care o vrei afișată pe ecran.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești cunoștințele de engleză, spaniolă sau germană, poți activa una dintre acele subtitrări. În plus, multe dintre seriale sunt dublate în alte limbi în afară de engleză.

După ce ai ales limba, subtitrarea va apărea imediat pe ecran. Ca o notă de subsol, poți în orice moment să te răzgândești. Să activezi subtitrarea în altă limbă sau să o dezactivezi complet.

Cum adaugi subtitrări pe iPhone sau Android la HBO Go

subtitrarea iphone android hbo go

Dacă ești abonat la HBO Go, această aplicație de streaming oferă subtitrări în engleză și în română pentru majoritatea conținutului video de pe platformă. În mod implicit, s-ar putea să ai afișată subtitrarea în română după ce ai inițiat redarea unui film. Dacă nu se întâmplă acest lucru, ai o alternativă.

Dacă vrei să știi cum adaugi subtitrări pe iPhone sau Android la HBO Go, primul gest pe care trebuie să-l faci este să atingi fereastra de redare. Apasă în colțul din dreapta sus pe al treilea buton, cel format dintr-o bulă de dialog din benzi desenate. Imediat, îți vor fi puse la dispoziție subtitrări în mai multe limbi.

Alegi subtitrarea în Română și, după câteva momente, ar trebui să fie afișată pe ecran. În orice moment o poți dezactiva printr-un tap pe același buton sau poți opta pentru subtitrare în engleză, în loc de română.

Cum adaugi subtitrări pe iPhone sau Android în VLC Player, pentru filmele descărcate

subtitrări iphone android vlc player

Dacă vrei să te uiți la filme din colecția personală pe iPhone sau Android, recomandarea mea este să folosești clasicul VLC Player. Este foarte versatil și suportă orice format video sau audio. Mai mult, dacă te încântă această variantă, îți oferă și opțiunea să redai conținut multimedia în fundal, cu ecranul de la telefon închis.

Versiunea de iPhone sau iPad o poți descărca de aici, în timp ce varianta pentru Android este disponibilă aici. Programul este gratuit, open source și permite încărcarea de subtitrări.

Dacă ai deja VLC instalat pe mobil, rămâne să-ți copiezi filmele dorite de pe sistem pe telefon. Ai grijă ca în același director cu fișierul video să existe subtitrarea cu același nume. Dacă ai respectat această regulă, la pornirea VLC, ar trebui ca subtitrarea să apară automat. În cel mai rău caz, atinge fereastra de redare, apasă pe bula de dialog din dreapta jos și activeaz-o de acolo.