Imaginea unei meduze gigant, virală: de ce este atât de specială

Imaginea unei meduze gigant, virală: de ce este atât de specială
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:30 16.07.2019

O imagine cu o meduză gigant a făcut înconjurul internetului în ultimele zile. Ea înoată alături de prezentatoarea BBC Lizzie Daly, iar fotografia a fost imortalizată de Dan Abbott.

Fotografia de mai sus cu meduza a fost imortalizată în apropierea localității Falmouth din Regatul Unit, pe coasta de lângă Cornwall. Momentul este unul spectaculos din mai multe motive și chiar dacă acest tip de meduze nu sunt incredibil de rare, este puțin probabil să reușești imortalizarea unui asemenea cadru.

Videograful specializat pe viața marină, Dan Abbott, s-a aflat în spatele camerei, iar Lizzie Daly înoată alături de meduza cu care pare să se fi împrietenit. Daly este biolog specializat în viața sălbatică, scufundător și prezentator la BBC Earth. Meduza gigant este de tip butoi – Barrel Jellyfish, cea mai mare specie existentă în apele Regatului Unit.

Meduzele de tip butoi nu sunt pe cale de dispariție, dar sunt și ele sensibile la efectele încălzirii globale provocate de activitățile oamenilor. În condiții obișnuite, aceste meduze de dimensiuni generoase au opt brațe acoperite cu tentacule care nu sunt foarte periculoase pentru oameni. În continuare te pot pișca, dar nu doare atât de tare și nu riști să ajungi la spital. Lungimea maximă a unei meduze din această specie este de 90 de centimetri, iar greutatea maximă este de 25 de kilograme.

În cadrul de mai sus, meduza pare să fie de dimensiunea omului din cauza unui joc de perspectivă. Practic, Lizzie Daly este un pic mai în spate și, din acest unghi, pare să fie chiar mai mică. În orice caz, filmarea face parte dintr-un proiect personal al lui Lizzie intitulat Wild Ocean Week (Săptămâna Oceanului Sălbatic). Aceasta este o campanie menită să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă vietățile marine. În același timp, încearcă să strângă fonduri pentru The Marine Conservation Society. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: