Android s-a adaptat la telefoane cu ecrane pliabile, pentru că sunt viitorul

Android s-a adaptat la telefoane cu ecrane pliabile, pentru că sunt viitorul

După câțiva ani de speculații pe marginea subiectului, Samsung a dezvăluit conceptul său pentru un telefon cu ecran pliabil, iar anunțul a fost făcut cu suport din partea Google. 

Marii giganți din tech lucrează deseori la proiecte de telefoane futuriste care încearcă să ducă ideea de smartphone la un alt nivel. Degeaba realizezi însă un hardware competitiv, dacă nu ai parte de suport pe partea de software. Pornind de la această premisă, este foarte important faptul că tranziția la terminale cu ecrane pliabile se va desfășura cu suport din partea Google.

Întreaga platformă Android se va bucura în perioada următoare de mai multe actualizări menite să faciliteze buna utilizare a unui smartphone cu ecran pliabil. La scurt timp după dezvăluirea celor de la Samsung legată de tehnologia proprietară pentru panouri flexibile de mobile, Google a confirmat printr-o postare pe Twitter introducerea suportului nativ în Android pentru astfel de dispozitive hibride. În definitiv, degeaba ai o tabletă care se poate transforma instant în smartphone, dacă aplicațiile nu știu să se adapteze în timp real la noua dimensiune de ecran.

Din câte se pare, cei de la Google au făcut eforturi semnificative legate de facilitarea compatibilității, atât pe partea aplicațiilor native, cât și a întregii interfețe a sistemului de operare, per ansamblu. Ca exemplu, te poți uita la un film pe telefonul pliat când te afli în metrou, dar va fi suficient să-l deschizi când ajungi acasă pentru ca fereastra de vizionare să se dubleze fără vreo intervenție suplimentară.

Google lucrează în mod activ cu mai mulți producători de mobile pentru ca tranziția de la smartphone-uri ”tradiționale” la telefoane pliabile să se desfășoare într-o manieră cât mai lină, dar și într-un timp scurt. Momentan, ne aflăm într-o competiție tacită pe marginea subiectului și va fi interesant să vedem cine va aduce pe piață primul aparat futurist din această gamă. Samsung s-a ferit să ofere un termen, în afara abstractului ”începutul lui 2019”.

Citește și: