Mutarea surpriză pe care Huawei ar face-o ca să scape de Android

Mutarea surpriză pe care Huawei ar face-o ca să scape de Android

Huawei nu va mai putea face afaceri cu americanii. Din cauza asta compania este nevoită să găsească soluții pentru o varietate de probleme.

Printre cele mai grele lovituri e care Huawei le-a primit de la interdicția din Statele Unite a fost retragerea suportului de la Google. Astfel, telefoanele produse de compania chineză nu vor mai primi update-uri pentru Android. Acest lucru înseamnă că Huawei trebuie să se gândească la un alt sistem de operare pentru dispozitivele sale.

Au existat zvonuri conform cărora compania ar urma să-și facă de la zero propriul sistem de operare pe care să-l introducă pe telefoanele sale. Asta pentru a nu mai depinde de nimeni.

Totuși, noi informații arată că Huawei ar prefera să-și facă treaba mai ușoară și să lucreze cu un sistem de operare care deja există. Compania și-ar îndrepta privirea spre Aurora OS, ca alternativă pentru Android. Acesta este un sistem de operare rusesc și are la bază sistemul open-source Sailfish OS, dezvoltat de o companie finlandeză.

Huawei deja ar fi început să testeze Aurora OS pe anumite dispozitive.

Sistemul de operare cu care va lucra Huawei

Aurora OS este un sistem de operare bazat pe Sailfish, dezvoltat de Jolla. Aceasta e o companie finlandeză care a încercat să creeze o alternativă pentru sistemele de operare de pe piață. Nu a avut niciodată un succes prea mare, dar acesta există încă pe piață.

Sistemul de operare pe care Huawei ar putea începe să-l folosească este destul de folosit în Rusia, în special în cazul guvernului sau companiilor deținute de acesta.

La începutul lui 2019, una dintre cele mai mari companii uvernamentale din țară, Russian Rostelecom, a achiziționat 75% din platforma pe care Sailfish OS a fost dezvoltat. Au anunțat că acesta urma să fie rebrand-uit sub numele de Aurora OS, un sistem de operare care nu suportă aplicațiile Android.

Rămâne de văzut dacă acest sistem de operare va fi unul potrivit pentru Huawei.

Citește și: