Huawei România susține educația generației viitoare cu o donație majoră

Huawei România susține educația generației viitoare cu o donație majoră

Huawei România a anunțat că donează 100.000 de dolari pentru Salvați Copiii România. Astfel, reiterează sprijinul oferit tinerilor. Demersul companiei în acest sens a pornit în urmă cu aproape cinci ani.

Huawei România a donat 100.000 de dolari către Salvați Copiii, pentru sprijinirea programului Ora de Net. Acesta este un program unic în România și are ca scop promovarea siguranței pe internet pentru copii și adolescenți.

„Huawei România s-a implicat deja în sprijinirea tinerelor talente, de-a lungul anilor, prin mai multe programe educaționale, iar acum credem că a sosit momentul să facem un pas înainte și să colaborăm cu Salvați Copiii. Apreciem foarte mult activitățile pe care aceștia le desfășoară, iar Ora de Net este un program pentru care avem o admirație aparte.”
George Zhang, CEO Huawei România

Activitatea organizației ca să poată atinge acest scop se concentrează pe mai multe direcții de activitate:

  • Salvați Copiii România oferă consiliere copiilor, adolescenților, dar și părinților prin linia ctrl_AJUTOR
  • Organizația pregătește activități de formare și ateliere pe teme legate de siguranța online adresate copiilor, părinților, profesorilor și specialiștilor
  • Oferă și un punct civil de contact pentru conținut ilegal întâlnit pe internet – esc_ABUZ
  • Coordonează o rețea amplă de voluntari la nivel național – cadre didactice și specialiști care lucrează cu copiii

Între 2008 și 2018, în cadrul programului Ora de Net, au fost implicați în activități directe peste 500.000 de copii, părinți și cadre didactice. Acum, cu ajutorul Huawei, Salvați Copiii va informa peste 1.000 de părinți prin evenimente publice organizate în 10 orașe din România.

Cum se va desfășura parteneriatul dintre Huawei și Salvați Copiii

Huawei donatie salvati copiii (1)

Cu sprijinul Huawei, vor fi formate, la nivel național, 2.000 de cadre didactice. Organizația a dezvoltat primul curs acreditat de Ministerul Educației Naționale cu durata de 60 de ore adresat cadrelor didactice, care vizează „Folosirea utilă, creativă și sigură a internetului.”

De partea cealaltă, în cazul activităților adresate copiilor, va fi realizată o cercetare cu privire la felul în care internetul este folosit în familie, în special în cazul copiilor cu vârste mici. Pe baza analizei, Salvați Copiii va dezvolta o serie de resurse adresate copiilor, care vor fi diseminate prin intermediul rețelei de învățători și educatori. Alături de Huawei, organizația dorește să implice 1.000 de educatori și 20.000 de copii în activități educaționale, în întreaga țară.

În ceea ce privește informarea părinților, studiile de specialitate arată că relația copiilor cu părinții este unul dintre cei mai importanți predictori pentru succesul lor în viață. Organizația va pregăti evenimente publice adresate părinților. În cadrul acestora, se vor aborda teme precum „Cum au ajuns copiii să fie atât de intim legați de tehnologie și de dispozitivele smart?”, „Ce îi atrage pe copii și tineri la mediul online?”, „Ce pot face, în calitate de părinte, pentru a menține o relație apropiată cu copilul meu?”, dar vor fi și recomandări pentru siguranța online a copiilor.

„Într-o societate în care tehnologia evoluează zilnic și copiii au acces de la vârste din ce în ce mai mici la dispozitive mobile, educația cu privire la mediul digital este esențială. Prin intermediul programului Ora de Net, oferim părinților și cadrelor didactice resursele și instrumentele necesare prin care aceștia să își protejeze copiii împotriva pericolelor online și să îi îndrume către o navigare utilă.”
Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Organizația Salvați Copiii

Etichete: