Funcția de pe Huawei P30 Pro pe care ai vrea-o pe orice telefon

Huawei P30 Pro are o funcție pe care ai vrea să o ai pe orice telefon. Totuși, deși e utilă, poate să-ți creeze câteva probleme, în anumite situații.

Huawei P30 Pro a fost dezvălui zilele acestea la Paris și este din nou prezentat drept cel-mai-cel telefon…anul acesta…pentru că la anul va apărea altul cel-mai-cel.

Incontestabil că Huawei P30 și P30 Pro sunt telefoane premium pe care ai vrea măcar să le testezi, ca să te convingi că-și merită banii. Dar, dacă nu mai ești impresionat nici măcar de faptul că are cea mai bună cameră foto, chinezii le-au dotat cu o funcție utilă extrem de rară pe astfel de gadgeturi.

Telefonul care-ți înlocuiește cheile clasice

Huawei P30 și P30 Pro pot fi folosite drept chei pentru a-ți descuia mașina. Evident, nu orice mașină. Trebuie să ai una compatibilă cu sistemul wireless de deblocare al telefoanelor.

Asta e o veste bună dacă te-ai săturat să te cari zilnic cu zeci de chei după tine, oriunde te-ai duce sau să mai ai și ghinionul de a le pierde.

Pe 26 martie, în cadrul prezentării oficiale din capitala Franței, Huawei a anunțat că ambele telefoane sunt compatibile cu anumite modele Audi pentru a le descuia ușile, inclusiv crossover-ul electric E-Tron.

Tot ce trebuie să faci este să apropii telefonul de mânerul de deschidere a ușii, iar portiera se va deschide pentru că mașina și Huawei P30 Pro comunică între ele. În prealabil, trebuie să înregistrezi ID-ul mașinii tale în telefon pentru a o recunoaște.

De asemenea, cele Huawei P30 Pro poate fi utilizat și pentru a porni mașina, odată ce l-ai pus în portul de încărcare wireless de pe bord.

În plus, telefonul poate fi utilizat ca cheie și pentru descuierea locuinței (una smart, desigur) sau a ușilor de la birou sau orice altă încăpere.

Huawei P30 Pro vine cu o funcție utilă, dar problematică

Anul trecut, câțiva producători auto au fost de acord să folosească un sistem standard de deblocare a ușilor prin NFC. Printre acești producători se numără Volvo și brandul său Polestar, BMW, Mercedes, Tesla, prin excelență, dar și Audi.

Pe Twitter au fost publicate două clipuri în care reprezentanții Huawei fac o demonstrație de deschidere a ușilor cu noul telefon. Mașina respectivă pare a fi un Audi Q8. Au fost și încercări ratate de deblocare a portierelor, iar momentul a fost cu atât mai jenant pentru că nici angajatul, nici șeful n-au reușit să creeze „comunicarea” dintre mașină și telefon.

Este o funcție utilă, dar nu cred că încă este momentul ei pentru a înlocui complet cheia clasică. Ce te faci dacă ai bateria prea descărcată sau dacă apar erori de sistem cum s-a întâmplat în cadrul prezentării? Și, ce se întâmplă iarna, cât de eficientă este deblocarea cu telefonul?

Sursa: cnet