Huawei P30 ar avea o cameră foto excepțională și o schimbare mare de design

Huawei P30 ar avea o cameră foto excepțională și o schimbare mare de design

Huawei P30 va fi prezentat oficial spre finalul acestei luni. Până atunci apar însă noi detalii despre cum va fi telefonul și, mai ales, cum va funcționa camera foto cu zoom de 10x.

Huawei P30 e așteptat în trei versiuni: Lite, standard și Pro. Odată cu pregătirea evenimentului din martie, Huawei a publicat un teaser video pentru telefon. În acest video susține că acel „P” vine de la „fotografie” (photography, în engleză – n.r.). Camera va avea un zoom optic (cumva, optic) de 10x.

Huawei nu a confirmat că ar fi vorba de 10x, nici n-a vorbit despre cum ar funcționa. Detaliile de până acum sunt despre cum ar fi folosit un mecanism de apropiere cu lentilele foto dispuse altfel decât într-o cameră clasică de telefon. Totodată, se vehiculează că această cameră cu zoom mare ar fi de tip periscop, adică ar fi în interiorul telefonului în mare parte din timp.

Mai mult, au fost publicate câteva poze noi cu Huawei P30 și ar un design cel puțin diferit de ce-a făcut compania până acum. Marginile de sus și de jos sunt drepte, ceea ce înseamnă că telefonul ar putea „sta în picioare”, lucru care nu s-a mai întâmplat cu un telefon de la iPhone SE, majoritatea producătorilor preferând margini curbate.

Marginile drepte, dacă va fi confirmat acest design, vor face din Huawei P30 un telefon excelent de pus pe suprafețe drepte și să faci poze cu expunere prelungită.

Ca specificații, Huawei P30 ar avea cel puțin 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Cu siguranță va fi posibil să poți extinde stocarea cu un card NM (proiectat de Huawei și folosit pe Mate 20 Pro). Huawei P30 Pro ar fi versiunea premium cu, probabil, 12 GB de memorie RAM și stocare de până la 512 GB.

După Samsung Galaxy S10 și Nokia 9, în 2019 cursa producătorilor de telefoane se dă mai ales pe zona foto-video. În lumea asta, Huawei a impresionat anul trecut și Huawei P30 e așteptat, desigur, să fie mult mai bun.

Citește și: